به گزارش شهر دوست ، احمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: نکته اساسی درباره المانهای هر شهر این است که باید بیانگر روحیات، هویت، افکار و عقاید شهروندان آن شهر باشد. المانهای شهری از این لحاظ به چیدمان خانه شباهت دارند؛ وقتی کسی به خانهای وارد میشود از چیدمان آن، متوجه رنگ مورد علاقه و حتی فضای اعتقادی و علایق ورزشی ما میگردد.
وی افزود: وقتی وارد شهری میشوید، باید از المانهای موجود در آن شهر بسیاری از مسائل را درباره آن شهر دریابید. من معتقدم که متأسفانه ما در تهران با این دیدگاه المانهای شهری را خیلی توسعه ندادهایم و حتماً به یک بازنگری در المانهای شهری نیاز داریم.
علوی ادامه داد: خیلی از جنبههای هویتی شهر تهران شاید به آن صورت، در المانهای شهری دیده نمیشوند یا پررنگ دیده نمیشوند. به طور مثال قدمت تهران، فضای اعتقادی مردم شهر و حتی خیلی از باورهای آنان در فضای المانهای شهری ما کمتر دیده میشوند. در جاهایی ما روی فضاهای انتزاعی رفتهایم و یا سعی کردهایم المانهایی را که مربوط به کشورهای دیگر میشده و در آن کشورها موفق بوده به اینجا بیاوریم؛ در حالیکه شاید متناسب با فرهنگ آنها بوده و در فرهنگ ما باید تغییراتی در چیدمان و ساختارش به وجود میآمده است.
وی افزود: نکته اساسی این است که باید حتماً در المانهای موجود شهر تهران بازنگری کنیم با این دیدگاه که این المانها متناسب با هویت و فرهنگ و اعتقادات و فضای مردم شهر تهران و شهروندان تهرانی باشد. ضمن اینکه این المانها باید از نظر روانشناسی و بصری هم به بهتر شدن حال مردم کمک کنند.
وی افزود: گاه این المانها نیاز به بهروز شدن دارند؛ یعنی گاه المانی مثل میدان فردوسی است و هویتی دارد، اما در بعضی موراد باید بعضی المانها را بازطراحی کنیم یا مثلا با مصالح جدید و فضاهای جدید بسازیم. حتماً باید همیشه در حال رصد و پایش باشیم.
عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به این سؤل که نمونهای از المانهای خوب و المانهای بد تهران چیست؟ گفت: من واقعا معتقدم میدان فردوسی یکی از المانهای خوب ما بوده که هویت خود را هم حفظ کرده است. یا میدان انقلاب بعد از مدتها تغییر المان به ثبات و فضایی رسیده و مردم نیز میتوانند با آن ارتباط بگیرند، اما در خصوص میدان حضرت ولیعصر معتقدم که اینجا المانِ میتوانست راحتتر به ذهن کسی که از آنجا عبور میکند منتقل کند.