به گزارش شهر دوست در ابتدا مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی در تشریح جزییات طرح یک فوریتی ” ساماندهی و بهره برداری از غرفهها و واحدهای تجاری شهرداری تهران” گفت: این موضوع سالهاست مورد بحث است، اما به دلیل عدم تصویب نهایی در شورا، تفاسیر مختلفی از سوی برخی عزیزان مطرح شد که گاهی منجر به مشکلاتی گردید؛ به همین دلیل به این جمع بندی رسیدیم که آن را در قالب یک فوریت به صحن شورا ارائه تا در صورت تصویب فوریت، نهایتاً به تصویب نهایی برسد.
وی با اشاره به اهداف این طرح تأکید کرد: هدف اصلی ما شفاف سازی مالی، احصای منابع درآمدی شهریه و ساماندهی املاک و غرفههای واقع در معابر، بوستانها و سایر مجموعههای تحت مدیریت شهرداری است.
این عضو شورا افزود: متأسفانه شاهد هستیم که برخی از این غرفه ها قراردادهایشان منقضی شده، برخی بدون اجاره دهی قانونی فعالیت میکنند و در مواردی نیز قراردادها از شفافیت لازم برخوردار نیستند و در سامانههای مربوطه ثبت نشدهاند.
پیرهادی با بیان اینکه شهرداری موظف به شناسایی کلیه واحدها و فضاهای تجاری در معابر و بوستانها شده است، خاطرنشان کرد: البته اقداماتی در این زمینه صورت گرفته و تاکنون حدود هفت هزار غرفه شناسایی شده است، اما به دلیل عدم شکل گیری وحدت رویه، تصمیم گرفتیم این طرح را به صورت فوریتی به شورا بیاوریم تا با تصویب نهایی، زمینه ساماندهی کامل این واحدها فراهم شود.
چمران: ما با هرگونه غرفهزنی غیرمجاز در فضاهای عمومی مخالفیم
رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در ادامه بررسی این فوریت با انتقاد از وضعیت پارک موزه زندان قصر گفت: روز پنجشنبه و دیروز صبح مجبور شدم به پارک موزه قصر بروم و با صحنه نگرانکنندهای مواجه شدم؛ متأسفانه شاهد غرفههای غیرمجاز در این محل بودیم که بدون نظارت در حال فعالیت هستند.
وی با ابراز تاسف از وضعیت نگهداری فضای سبز این مجموعه افزود: نه تنها به فضای سبز پارک رسیدگی نمیشود، بلکه موزه این مجموعه نیز تعطیل است؛ جالب اینجاست که حتی موزه ای که بخش خصوصی با سرمایه گذاری خود ساخته بود نیز به دلیل برخی رفتارها و رقابتهای ناسالم دوستان ما تعطیل شده است.
چمران با اشاره به فعالیت غرفههای موقت در این پارک هشدار داد: ما با هرگونه غرفه زنی غیرمجاز در فضاهای عمومی مخالفیم؛ نباید اجازه دهیم وضعیتی مانند محدوده شمال پارک لاله تکرار شود؛ برخی ادعا می کنند این غرفه ها در آن زمان با توصیه میراث فرهنگی برای عرضه محصولات استانها برپا شده، اما این توجیه قابل قبولی نیست.
رئیس شورای شهر تهران با قاطعیت تاکید کرد: اگر این غرفهها جنبه موقت ندارند و قصد اجاره دهی دارند، این کار کاملاً خلاف قانون است و ما شخصاً اقدام به جمعآوری آنها خواهیم کرد.
چمران در پایان از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خواست تا «هرچه سریع تر مشکل تعطیلی موزه را بررسی کرده و از انحصارگراییهای موجود خارج شود، پنج بعدازظهر زمان مناسبی برای تعطیلی موزه نیست، زمانی که بسیاری از مردم قصد بازدید دارند.
علوی: شرکت ساماندهی از تخصص خود خارج شده است
رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران، با انتقاد از عملکرد شرکت ساماندهی فضای شهری گفت: وقتی از غرفه گردشگری در بوستانها صحبت میکنیم، شرکت ساماندهی صلاحیت تعیین محتوا را ندارد. این شرکت صرفاً باید درباره مکان و مسائل مالی تصمیم بگیرد، نه اینکه بخواهد در محتوای فعالیتهای گردشگری دخالت کند.
وی با اشاره به گسترش غیراصولی گذرهای گردشگری افزود :متأسفانه شاهدیم در هر بوستانی که می رویم، یک گذر گردشگری ایجاد شده که شرکت ساماندهی بدون تخصص لازم در حال مدیریت آن است، این کار از حوزه اختیارات این شرکت خارج است و حتماً باید با همکاری حوزه فرهنگی-اجتماعی شهرداری انجام شود.
عضو شورای شهر تهران با بیان تعریف نادرست از غرفههای گردشگری هشدار داد: غرفه گردشگری جای فروش کالاهای روزمره نیست؛ نباید اجازه دهیم مردم کالاهایی که در مغازههایشان میفروشند را در این غرفهها عرضه کنند،غرفه گردشگری تعریف و کارکرد خاص خود را دارد.
علوی با اشاره به مشکلات اجرایی این طرح توضیح داد: متأسفانه شرکت ساماندهی بخشی از پارکها را به پیمانکاران واگذار کرده و برنامههای فرهنگی که اجرا میشود گاهی با مشکل مواجه میشود. حتی شاهد بودهایم که نیروهای خدمات شهری به جای متخصصان، برنامه فرهنگی اجرا میکنند.
رئیس کمیته گردشگری شورای شهر در پایان تاکید کرد: خواهش من این است که حوزه فرهنگی-اجتماعی شهرداری جلوی این روند نادرست را بگیرد؛ شرکت ساماندهی باید در چارچوب تخصص خود عمل کند و از دخالت در امور محتوایی و فرهنگی خودداری نماید.
در نهایت یک فوریت طرح ساماندهی و بهره برداری از غرف و واحدهای موجود در شهر تهران با رأی موافق اعضای شورای اسلامی شهر تهران تصویب شد.