به گزارش شهر دوست ، سومین همایش ملی حقوق شهروندی امروز (چهارشنبه) در سالن مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد و رضا رحمت نیا دبیر اجرایی همایش با اشاره به اهمیت ملی حقوق شهروندی، گفت: در این دوره با رویکرد خاص نقش قوه قضاییه برای حل و تسهیل مشکلات مردم در نظر گرفته شده است؛ به دنبال پیگیری حقوق شهروندی بودیم تا مسائل و دغدغههای مردم رفع شود. مسئله باغات نیز دیگر موضوعی است که در این همایش مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
در ادامه مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در این همایش عنوان کرد: فقط برپا داشتن یک همایش کافی نیست و نتایج علمی آن میتواند برای دستگاههای مختلف ثمربخش باشد؛ حقوق شهروندی بحث گستردهای است که مباحث مختلفی در این خصوص مطرح شده است. تشکیل شورای شهر در این راستاست؛ حق مردم است که در زندگی خودشان و اداره محلشان دخالت مستقیم داشته باشند. قبلا شورایاری و امروز ستاد محلات را داشتیم؛ ما سه دوره انتخابات شورایاری داشتیم و این بار از اعضای شورایاری در ستاد محلات استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: مردم هر شهری بهتر میتوانند کار خودشان را اداره کنند؛ بر این اساس شوراهای شهر دنبال شد. برای مسائل عمومی کشور مجلس تصمیم گیری میکند؛ اما در مسائل داخلی شهر و روستا کسی بهتر از مردم آن شهر و روستا نیست که بخواهد تصمیم گیری کند. ما باید بتوانیم همه مردم را در مسائل شهری دخالت دهیم تا از حقوق شهروندی برخوردار باشند؛ اول موضوع حقوق شهروندی تنفس است و همه در این خصوص مشترک هستیم.
چمران اضافه کرد: استفاده از هوای خوب حق طبیعی ماست؛ اما هم اکنون در این خصوص دچار مشکل هستیم. تهران قبلا یک باغ شهر بود و شاهان قاجار در شمال شهر باغهایی را برای خودشان آماده کردند تا راحت نفس بکشند؛ امروز ساختمان سازیها موجب وضعیت امروز شده است؛ اما نباید بگذاریم آلودگی هوا بدتر شود. قطعا پاییز و زمستان باتوجه به وارونگی هوا دوباره هوا آلودگی میشود و به سراغ تعطیل کردن میرود. قوه قضاییه باید پیگیری کند چرا دستگاهها تکالیف خود را در قانون هوای پاک رعایت نکردهاند. ما باید فضای سبز را حفظ کنیم؛ گفته میشود بیش از ۷۰ درصد آلودگی هوا به خاطر ترافیک است و این آلودگی حتی در نسلهای انسانها تاثیر میگذارد و آب، هوا و شرایط مناسب حق مردم است.
رئیس شورای شهر تهران در خصوص حفاظت از باغات در پایتخت، گفت: ما در سال ۱۳۸۲ و زمان ورود به شورا، رسیدگی به وضعیت باغات را آغاز کردیم و اجرای قوانین دنبال شد. نهادهای مختلفی در طول زمان در این زمینه مسئولیت داشتند و زمانی که شورا مسئول آن شد دیوان عدالت اداری مصوبات ما را رد میکرد؛ چراکه در متن قانون به شورا اجازه داده نشده بود که دخالتی داشته باشد و ما بر همین مبنا موضوع را دنبال کردیم و در نهایت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسئولیت رسیدگی به باغات به شوراها سپرده شد.
وی ادامه داد: تهران یک باغ شهر وسیع بود و در سالهای اخیر به دلیل گران شدن ملک و تبدیل زمین به کالا، بسیاری از باغها از بین رفت. اگر امروز هم درخت بکاریم مشخص نیست چند سال بعد ثمر دهد؛ اما در باغات درختان قطوری وجود دارند که متأسفانه به دلیل ساخت و ساز قطع میشوند. امیدواریم همکاری خوبی در این زمینه صورت بگیرد تا از قطع درختان و از بین رفتن باغات جلوگیری شود؛ کما اینکه مقام معظم رهبری بارها در جلسات مختلف بر حفظ فضای سبز تأکید کردند و باید به این بیانات عمل کرد.
چمران با اشاره به دستور مقام معظم رهبری برای ساخت بوستان ولایت، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب شخصاً در زمان ساخت بوستان، در محل حضور یافتند و حتی اجازه ساخت فروشگاه در بوستان را ندادند تا مردم از فضای سبز موجود استفاده کنند.
وی با بیان اینکه ساماندهی ترافیک یکی از راهکارهای رفع آلودگی هواست، یادآور شد: از هرجا بتوانیم تلاش میکنیم واگنهای مترو تأمین شوند و ساخت داخل را نیز دنبال میکنیم؛ اما کافی نیست. در خرید اتوبوسهای برقی نیز وارد عمل شدیم و تلاش بر این بوده که با افزایش وسایل حمل و نقل عمومی از تعداد وسایل نقلیه شخصی کاسته شود. زمانی که بتوانیم این ایده را عملیاتی کنیم حتی میتوان برای استفاده از وسایل نقلیه شخصی جریمه در نظر گرفت؛ اما وقتی وسایل حمل و نقل عمومی به اندازه کافی وجود ندارد، چارهای جز استفاده از وسایل نقلیه شخصی نیست.