به گزارش شهر دوست ،مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر با حضور در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به آخرین وضعیت ساختمانهای ناایمن پایتخت اظهار کرد: چهار بیمارستان در لیست ساختمانهای بحرانی قرار دارد؛ ما حدود ۱۲۰ بیمارستان در تهران داریم و آمار کلینیکهای بزرگ به ۱۶۲ مرکز میرسد که از این ۱۶۲ مرکز فقط ۱۳ مرکز تاییدیه ایمنی دارند، ۷۸ مرکز در حال طی کردن مراحل تاییدیه ایمنی هستند و بقیه متأسفانه هیچ گونه مراجعهای برای دریافت مجوز ایمنی به آتش نشانی نداشتند.
وی با بیان اینکه متولی امر ایمنی مراکز و بیمارستانهای درمانی وزارت بهداشت است، عنوان کرد: وزارت بهداشت باید تمدید مجوز درمانگاهها را منوط به مجوز آتش نشانی کند. البته پای کار آمدند و کار را شروع کردند اما به دلیل اعتراضات بعضی از بیمارستانها و مسائل دیگر، وزارت بهداشت مهلت یک ساله به درمانگاهها و بیمارستانها داد و نتیجه این تصمیم اتفاقی ناخوشایندی مثل درمانگاه مشیریه بود.
رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص حادثه درمانگاه مشیریه گفت: این درمانگاه ابتدای سال ۱۴۰۳ برای ایمنی مراجعه کرده بود و اقدامات اولیهای نیز انجام داد؛ یک مجوز موقت از آتش نشانی دریافت کرد و موظف بود از شهریور ماه سال گذشته برای دریافت ایمنی به آتش نشانی مراجعه میکرد اما این اتفاق رخ نداد. دلیل این که مراجعهای صورت نگرفت این بود که سختگیری از سوی وزارت بهداشت کاهش پیدا کرد. اگر سختگیری منطقی و قانونی از سوی وزارت بهداشت انجام شود، آتش نشانی آماده همکاری خواهد بود.
وی ادامه داد: با توجه به قدمت برخی از ساختمانهای قدیمی، آن سختگیری و ضوابط برای ساختمان جدید دیده نشود اما به هر حال ایمنی باید رعایت شود. در بیمارستان گاندی تلفات ندادیم چرا که خود بیمارستان دچار حریق نشد و در ساختمان هتلینگ مجاور آن که در حال تعمیرات و خالی از سکنه بود، این اتفاق افتاد و آتش نشانی نیز به موقع رسید. اگر این اتفاق در بیمارستان گاندی رخ میداد شاید با یک فاجعه روبرو میشدیم. این بیمارستان در فرآیند اخذ ایمنی است اما هنوز مجوز ایمنی را دریافت نکرده است.
بابایی با بیان اینکه یکی از سیاستهای جدی در دوره ششم شورای شهر تهران توجه به موضوع پیشگیری و کاهش ریسک بود، گفت: مساله مهم ما این بود مدیریت شهری هم در این مساله ورود کند؛ در دهههای مختلف بیشترین توجه به افزایش تعداد ایستگاه آتش نشانی و تکمیل تجهیزات بود؛ این هدف محقق شد و آتش نشانی تهران رتبه یک در تعداد ایستگاه آتش نشانی در میان ابر شهرهای دنیا را به خود اختصاص داد. اکنون در حال خرید ۶۰ خودروی آتش نشانی سنگین به مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان هستیم و از امکانات خوبی برخورداریم.
وی ادامه داد: با این حال افتخار برای ما زمانی است که رتبه اول در کمترین حادثه را داشته باشیم؛ خوشبختانه حمایت و همکاری رسانهها منجر به نتایج خوبی شد. ما در برنامه چهارساله چهارم برنامهای را تدوین کردیم که در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ رشد حوادث را متوقف کنیم و در کاهش حریقهای درون ساختمانی سالی یک درصد رشد داشته باشیم و در حریقهای برون ساختمانی این درصد بیشتر باشد.
رئیس کمیته ایمنی شورای شهر اضافه کرد: همچنین سازمان آتش نشانی و شهرداری را برای کاهش حادثه الزام کردیم و مصوبهای داشتیم که نواحی و مناطق شهرداری هم به کمک آتش نشانی بیایند. پیگیری کردیم تا در دو سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ بتوانیم کاهش یک درصدی حادثه در هر سال را داشته باشیم. با توجه به گزارشات روند تغییرات مأموریتهای حریق شهر تهران از ۸ هزار حریق در سال ۱۳۸۴ به ۲۴ هزار و ۹۳۱ حریق در سال ۱۴۰۰ رسید و از سال ۱۴۰۱ روند نزولی جدی اتفاق افتاد؛ در سال ۱۴۰۲، ۲۴ هزار و ۵۲۴ حریق و در سال ۱۴۰۳ به ۱۴ هزار حریق رسیدیم. این یعنی نزدیک به ۴۰ درصد کاهش مأموریتهای حریق نسبت به سال ۱۴۰۲ در پایتخت اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: در مساله حریقها در معابر، گذرگاهها، فضای سبز و سطح زباله از ۱۸ هزار و ۵۱۸ حادثه در سال ۱۴۰۲ به ۱۰ هزار حادثه رسیدیم و حریقهای درون ساختمانی از ۴ هزار و ۹۰۰ حریق به ۳ هزار و ۵۰۰ حریق رسید. همچنین در روند تغییرات فوتی در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ سیر نزولی داشتیم و آمار مجروحین در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲، ۵۰ درصد آمار کاهش پیدا کرده است. این نشان میدهد وقتی رویکرد کاهش ریسک و پیشگیری را در دستور کار قرار میدهیم چه اتفاقاتی رخ میدهد و امیدواریم بتوانیم این روند را پیش ببریم.
بابایی با اشاره به وضعیت ایمنی بازار تهران عنوان کرد: حضور همه دستگاههای خدمات رسان را در حوزه بازار نیاز داریم؛ متولی قرارگاه ایمنی در شهر تهران استانداری است و برنامه اقدام نیز آماده است؛ تعدادی از دستگاهها نیز کارشان را شروع کردند اما میطلبد با محوریت استانداری جلسات مستمر برگزار شود و پیگیریهای لازم انجام شود.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات بازار، انتقال یکی از صنوف پر خطر از بازار است و استانداری در این خصوص باید ورود پیدا کند. صنف کفاشان در بازار هر روز دچار حریق میشود چرا که کارگاههای بسیار ناایمنی در این بازار وجود دارد؛ باید این صنف را از بازار خارج کنیم و آنها هم اعلام آمادگی کردند اما باید جایی برای آنها معین کنیم. قرارگاه باید به صورت هفتگی جلسهای تشکیل دهد تا بتوانیم به نتیجه برسیم.
نایب رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر در پایان درباره ایمنی مراکز آموزشی پایتخت گفت: مراکز آموزشی یکی از گروههای هدف ماست؛ سال گذشته سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ۲ هزار و ۸۰۰ مرکز در شهر را بازدید کرد و موارد ناایمن را احصا کرد و به آموزش و پرورش شهر تهران ارائه کرد. تعدادی از مدارس رفع ناایمنی را شروع کردند و تاکنون شهرداری تهران در این حوزه بیش از ۱۰ میلیارد تومان هزینه کرد تا کار به نتیجه برسد. البته نیاز است آموزش و پرورش هم کمک کند تا کار ایمن سازی مدارس بهتر پیش برود.
وی با اشاره به اقدامات در خصوص ایمنی ساختمانهای شهرداری تهران بیان کرد: در خود شهرداری بودجهای برای ایمن سازی ساختمانهای شهرداری وجود نداشت اما در سال گذشته به این موضوع پرداختیم تا بتوانیم ایمنی این ساختمانها را برطرف کنیم. خوشبختانه آتش نشانی طی این دوره با همه دستگاههای مهم جلسات مختلفی را برگزار کرده است تا همه عینک ایمنی بزنند و وضعیت را بهبود ببخشند.