• صفحه خانگی
  • >
  • تهران دوست
  • >
  • وزارت بهداشت برای جلوگیری از تکرار آتش سوزی در بیمارستان‌ها، باید تمدید مجوز مراکز درمانی را منوط به تأیید ایمنی آتش‌نشانی کند

وزارت بهداشت برای جلوگیری از تکرار آتش سوزی در بیمارستان‌ها، باید تمدید مجوز مراکز درمانی را منوط به تأیید ایمنی آتش‌نشانی کند

به گزارش شهر دوست مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران درباره آتش‌سوزی‌های مکرر در مراکز درمانی اظهار داشت: مسئله اصلی این است که باید وزارت بهداشت تمدید مجوز مراکز درمانی را منوط به تأییدیه ایمنی سازمان آتش‌نشانی کند. متأسفانه این اقدام به‌صورت جدی انجام نمی‌شود. تنها در برهه‌هایی که حادثه‌ای رخ می‌دهد، وزارت بهداشت سخت‌گیری‌های خود را افزایش می‌دهد و مراجعان مراکز درمانی برای تأیید ایمنی افزایش می‌یابند؛ اما پس از مدتی، دوباره مهلت داده می‌شود و موضوع رها می‌گردد و همین اتفاقات می‌افتد.

بابایی ادامه داد: در مراکز درمانی، به‌ویژه در بیمارستان‌ها به‌دلیل حضور بیماران، مردم آسیب‌پذیری بسیار بالاتری دارند، چراکه امکان فرار و تخلیه بسیار کمتر است. این موضوع بسیار جدی است. اتفاقی که در بیمارستان گاندی رخ داد، به این دلیل تلفات نداشت که اولاً آتش‌سوزی در بخش هتلینگ بیمارستان اتفاق افتاد و ثانیاً آن بخش نیز خالی و در حال تعمیرات بود، وگرنه ما با یک فاجعه در بیمارستان گاندی مواجه می‌شدیم.

وی تأکید کرد: متأسفانه مسئولان وزارت بهداشت در این حوزه، حمیت لازم را ندارند. کافی است تمدید مجوز درمانی، از درمانگاه تا بیمارستان، منوط به تأیید ایمنی آتش‌نشانی باشد. به همین سادگی می‌توان وضعیت ایمنی بیمارستان‌ها را تعیین‌تکلیف کرد.

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران  تاکید کرد: وزارت بهداشت الزامات ایمنی در خصوص حریق را باید در اولویت قرار دهد. در ثانی طیف گسترده‌ای از درمانگاه‌ها و مراکز درمانی خصوصی هستند، یعنی کافی است سخت‌گیری‌هایی اعمال شود تا آن‌ها اقدامات لازم را انجام دهند. برای نمونه همین درمانگاهی که دچار حریق شد، تحت مدیریت بخش خصوصی بود. در حال حاضر اصلاً موضوع، نوسازی نیست. موضوع نوسازی بیشتر در مواجهه با زلزله مطرح می‌شود، اما بحث ایمنی در برابر حریق در قالب سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق قابل حل است.

او ادامه داد: این وظیفه وزارتخانه متبوع است؛ چراکه شهرداری تهران اصلاً چنین امکانی ندارد. اعداد و ارقام نیز اصلاً نجومی نیستند که وزارتخانه نتواند از پس آن بربیاید.

وی درباره گستردگی این مراکز بیان کرد: طیفی از بیمارستان‌های ما در ساختمان‌های پرخطر قرار داشتند که بخش عمده‌ای از آن‌ها تعیین تکلیف شده‌اند و معدودی از آن‌ها باقی مانده است. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که تعداد زیادی از ساختمان‌های درمانی در ردیف ساختمان‌های میان‌خطر قرار دارند. نمونه آن همین ساختمانی است که حادثه در آن اتفاق افتاد، یا کلینیک سینا اطهر که در سال ۱۳۹۹ دچار حادثه شد. این ساختمان از نظر ایمنی در رده میان‌خطر قرار داشت و ساختمان بسیار پرخطری نیز نبود. به‌هرحال نیازمند همکاری هستیم.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار

تصادفی

جهان

اخبار

جهان