به گزارش شهر دوست، در سیصد و چهل و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، نوید خاصهباف، مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران، از اصلاحات بنیادین در ساختار بودجه، حل اختلافات ۱۹ پروژه بلاتکلیف، حرکت به سمت ابزارهای نوین مالی و ورود به حوزه توکنایز کردن داراییها سخن گفت و اعضای شورا نیز نقدها، تذکرات و پیشنهاداتی را پیرامون این گزارش مطرح کردند.
در این گزارش اعلام شد درآمدهای سازمان سرمایهگذاری شهرداری از ۴۳ درصد تحقق نسبت به برنامه در سال ۱۴۰۰ به ۴۲۰ درصد در سال ۱۴۰۳ رسیده است. خاصهباف اعلام کرد: در این سالها ۲۳۰ پروژه مشارکتی اجرا شد که تنها ۴۱ پروژه با چالش مواجه بودند. از این ۴۱ پروژه، ۱۹ پروژه با ارزش ۸۷ هزار و ۱۹۰۰ میلیارد تومان و میانگین بلاتکلیفی ۶.۸ سال، تعیینتکلیف و از بنبست خارج شدهاند.
سرمایهگذاری خرد با توکن؛ از شعار تا اقدام
خاصهباف به استفاده از ابزارهای نوین مالی چون صندوق املاک و مستغلات، صندوق پروژه، تأمین مالی جمعی، توکنایز کردن داراییها، و ایجاد داشبوردهای مدیریتی برای نظارت عمومی اشاره کرد وگفت: پلتفرمهای بخش خصوصی برای توکنایز کردن سرمایههای مردم بررسی شده و لایحه آن تا پایان مرداد به شورا ارائه خواهد شد.
خاصهباف افزود: رقم سرمایهگذاری در مناطق از ۱۱۴ میلیارد در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۶۶۰ میلیارد تومان در ۱۴۰۲ رسید. در سال ۱۴۰۳ نیز سازمان مرکزی، سه قرارداد با مجموع ارزش ۴۵۰۰ میلیارد تومان منعقد کرده است.
وی از اصلاح ساختار حسابداری پروژههای مشارکتی خبر داد و گفت: در حال حاضر، ۴ اداره کل شهرداری مأمور شدهاند تا ثبت حسابهای پروژههای BOT و ROT در سامانههای رسمی را انجام دهند تا داراییهای شهرداری شفاف و قابل رهگیری باشد.
اعضای شورای شهر پس از استماع گزارش عملکرد سازمان سرمایهگذاری شهرداری تهران، نظرات و دیدگاههای خود را اعلام کردند.
بابایی: جذب سرمایه خرد نیازمند عبور از تصدیگری
عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، با استقبال از طرح توکنایز کردن پروژههای شهری، تأکید کرد: این ایده طلایی باید با تکیه بر ظرفیت بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات اجرا شود. تصدیگری سازمان فناوری اطلاعات ممکن است سرعت پروژه را کاهش دهد.
قائمی: چگونه بدون لایحه قانونی، توکنایز در حال اجراست؟
عضو شورای شهر تهران با اشاره به حکم ۱۲۳ برنامه چهارم، گفت: شهرداری موظف بود ظرف یک سال لایحه توکنایز کردن داراییها را به شورا بیاورد اما با گذشت سه سال، هنوز اقدامی قانونی صورت نگرفته. چگونه اجرای آن بدون تصویب شورا آغاز شده است؟
آقامیری: تهران ۱۰۰ برابر ظرفیت فعلی، بستر سرمایهگذاری دارد
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل، با انتقاد از روند کند پروژههای مشارکتی، گفت: تهران ظرفیت بسیار گستردهای در بخشهایی چون هتلسازی، ورزشگاه، پارکهای تفریحی و حتی مسکن برای کارمندان شهرداری دارد. باید اولویتهای سرمایهگذاری شفاف شود و برای سرمایهگذار جذابیت ایجاد گردد.
کاشانی: وطندوستی سرمایهگذاران، سرمایهای بیبدیل
خزانهدار شورای شهر با تمجید از پایداری سرمایهگذاران در دوران جنگ تحمیلی اخیر، گفت: در حالیکه رسانههای بیگانه از خروج سرمایهها حرف میزنند؛ سرمایهگذاران ایرانی با عرق ملی در میدان ماندند. این روحیه باید مورد تقدیر و حمایت شورا قرار گیرد.
اقراریان: ترمینال شرق؛ فرصت طلایی سرمایهگذاری بلاتکلیف
عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر، به بازدید روز گذشته خود از ترمینال شرق اشاره کرد و گفت: ظرفیتی بالغ بر ۳۰ هزار متر مربع زمین در شرق تهران معطل مانده. برای ترمینال قدیم و جدید باید تصمیم عاجل سرمایهگذاری اتخاذ شود تا پاخور اقتصادی منطقه افزایش یابد.
تشکری هاشمی: تهران هنوز پروژههای کلیدی و فاقد بهرهبرداری دارد
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهرگفت: تهران نیازمند پروژههایی با تأثیرگذاری بالا در حملونقل و گردشگری است. جذب سرمایهگذار در پروژههایی مثل خطوط مترو ضروری است. سازمان باید جهتدهی درستی به اولویتهای سرمایهگذاری داشته باشد، نه فقط پاسخ به پیشنهادهای جاری سرمایهگذاران.
امانی: دیگران کاشتند و ما خوردیم؛ حالا ما بکاریم
عضو کمیسیون برنامه و بودجه، با تأکید بر تحول در نگرش به سرمایهگذار، گفت: پروژههایی که امروز به ثمر رسیدهاند؛ حاصل قراردادهای دورههای گذشتهاند. نگاه امروز سازمان سرمایهگذاری باید این باشد که بذر مشارکت را برای آینده بکاریم. حتی اگر ثمرش در این دوره نرسد.