به گزارش شهر دوست ، ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در سیصد و بیست و یکمین جلسه صحن، گزارش محلهگردی از محله «مشیریه» در منطقه 15 را قرائت کرده و توضیح داد: ناحیه 4 منطقه 15 با 2 محله مشیریه و رضویه با جمعیتی بالغ بر 120 هزار نفر بر اساس سرشماری سال 1395 که درحال حاضر این تعداد به حدود 160 هزار نفر رسیده است که البته آمار دیگری نیز از جمعیت این ناحیه گزارش شده است.از این تعداد محله مشیریه حدود 100 هزار نفر جمعیت این ناحیه را در بر می گیرد این محله که عملاً پس از اجرا و افتتاح بزرگراه شهید رستگار مقدم به 2 بخش شمالی و جنوبی تقسیم گردیده است از محلات کم برخوردار جنوبی و حاشیه شهر تهران تلقی می شود که ارتفاعات بی بی شهربانو در جنوب محله قرار گرفته است. تمرکز اصلی بازدید ما هم بخش جنوبی محله معروف به “جزیره” بود که مشکلات زیادی دارد.
او ادامه داد: بخش جنوبی این محله حدود 8 هزار نفر جمعیت ساکن دارد که مشکل اصلی آنان کارخانه سیمان است که دقیقاً چسبیده به محله مسکونی بخش جنوبی محله است و علیرغم تعطیلی ظاهری در طول روز به گفته معتمدین و اهالی محله در شب ها فعالیت دارد و گرد ناشی از فعالیت آن زندگی و سلامت آنان را تحت تاثیر قرار می دهد در ادوار مختلف مدیریت شهری نیز تلاشهایی برای توقف فعالیت این کارخانه انجام شده ولی به نتیجه نرسیده است.البته آلودگی ناشی از فعالیت این کارخانه کل منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد ظاهراً مدیران کارخانه مدعی انطباق فعالیت شان بر اساس شاخص های محیط زیستی هستند ولی مردم گرد نشسته بر محیط زندگی شان را ملاک قرار می دهند و اولین خواسته آنان توقف فعالیت این کارخانه است.
امانی با بیان اینکه معدن شن و ماسه مستقر در جنب این کارخانه که متعلق به بخش خصوصی است و در حال حاضر دپوی خاک این معدن بیش از 14 متر ارتفاع دارد؛ تاکید کرد:، با وزیدن باد، خاک به سمت کل محله منتشر شده و مشکل ساکنین را مضاعف کرده است. اگر آلودگی هوای تهران مشکل اصلی این شهر است و اولویت اول هم مردم و هم مدیریت شهری است و مطابق بند 20 ماده 55 قانون شهرداری مشاغل مزاحم باید به خارج از محدوده شهرها منتقل شوند این قطعاً وظیفه شهرداری است که با همکاری سایر مراجع ذیصلاح نسبت به پیگیری این 2 مشکل و جلوگیری از فعالیت آنان اقدام کند البته مردم متدین و انقلابی و ولایی این محله به دلیل عدم نتیجه پیگیری های قبلی، امیدی به حل این مشکل نداشتند ولی اینک صدای آنان از این تریبون به گوش سازمان محیط زیست، وزارت صمت، بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران رسانده می شود که به داد این مردم برسید و به خواسته بحق آنان توجه کنید.
او توضیح داد: پس از اجرای بزرگراه شهید رستگار مقدم و انفصال محلی که ایجاد گردیده است بخش جنوبی این محله ارتباطش با بخش شمالی و اصلی محله قطع گردیده و از طریق 2 پل هوایی با ارتفاع بسیار زیاد که مورد استقبال و استفاده اهالی قرار نگرفته و بعدها شهرداری اقدام به احداث رمپ در کنار این پل ها کرده که این رمپ ها، هم مسیر را طولانی کرده که به ندرت از آن استفاده می شود و حدود 8 هزار نفر جمعیت بخش جنوبی تنها از طریق یک زیرگذر که در دوره پنجم مدیریت شهری ایجاد شده است با بخش اصلی تردد می کنند که هم خودروها به صورت یکطرفه و هم عابرین پیاده از آن استفاده می کنند.
عضو شورای شهر گفت: این در حالی است که مراکز خدماتی صرفاً در بخش شمالی و اصلی مشیریه مستقر هستند از قبیل مراکز درمانی، داروخانه ها، بانک ها ، مراکز آموزش و حتی مساجد و در بخش جنوبی هیچ یک از این خدمات وجود ندارد و مردم ناچارند مرتب در طول 24 ساعت بین این 2 بخش تردد کنند. در ابتدای افتتاح بزرگراه، 5 دستگاه ون برای تسهیل تردد مردم اختصاص داده شده بود.که به مرور زمان این خودروها هم به کارشان ادامه ندادند و این مشکل همچنان ساکنین محله را آزار می دهد. اگر این بخش از گزارش را در یک جمله خلاصه کنم می توانم بگویم ” مردم بخش جنوبی مشیریه هم برای تنفس و هم ترددشان ” مشکل دارند و باید برای نجات آنان اقدام عاجلی انجام شود.
امانی با اشاره به اینکه پله برقی با آسانسور به دلیل مشکل تامین برق و نیاز به نگهداری شبانه روزی امکان اجراء ندارد؛ تاکید کرد: تنها راه حل، دسترسی زمینی از طریق اجرای روگذر یا زیرگذری است که هم عریض تر از زیرگذر فعلی و هم پیش بینی پیاده راه در آن است که نیاز به مطالعات فنی دارد.
او ادامه داد: موضوع بعدی تملک املاک معارض، بویژه در معابر این محله می باشد که بالغ بر 22 پلاک بوده که با برآورد سال 1403 حدود 400 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد اما اولویت اصلی این موضوع 2 نقطه می باشد که اولین آن تقاطع خیابان زرین خواه و سازمان آب ( تعویض روغنی می باشد) یک پلاک که امکان تهاتر یعنی عقب نشینی و دادن مجوز وجود دارد و ملک بعدی ورودی بزرگراه امام علی (ع) به هاشمی که 3 پلاک را در بر می گیرد که اگر تملک شود هم کندرو بزرگراه امام علی (ع) و رستگار به مشیریه تعریض می شود و نقطه فعلی که حادثه خیز است مرتفع می شود. سومین ملک دسترسی به رستگار از 10 متری سلیمی که یک پلاک است که متاسفانه در ماه اخیر تصادف منجر به فوت 2 نفر در آن رخ داده است.
امانی همچنین به سرانه فضای سبز محله مشیریه اشاره کرد و گفت: سرانه فضای سبز این محله 15 مترمربع بوده که در کل محله 8 بوستان وجود دارد اما متاسفانه به دلیل خشکسالی و مسدود شدن 3 حلقه چاه و کمبود آب در حال خشکیدن است،بویژه 2 بوستان مسافر و انارگل که از بوستان های بزرگ محله است درختان خشک زیاد و سطح بوستان ها هم کاملاً خاکی و بدون فضای سبز است.
او تأکید کرد: ارتفاعات بی بی شهربانو به سمت محله مشیریه، متاسفانه اخیراً محل حضور معتادین و آسیب دیدگان اجتماعی شده و برابر گزارش شهردار منطقه در گذشته روزانه 15 نفر ولی در حال حاضر این عدد به حدود 120 نفر جمع آوری روزانه رسیده است و حضور و تردد این افراد از ارتفاعات به سمت محله باعث ایجاد ناامنی، سرقت و بزه در محله می گردد.
به گفته او؛ نظافت در بخش شمالی و اصلی خوب و قابل قبول است اما در بخش جنوبی وضعیت تاسف بار و غیرقابل پذیرش بود و نشان میداد پیمانکار هم مثل بثیه ارکان مدیریت شهری ، این جزیره را به فراموشی سپرده و انباشتگی و آلودگی مخازن، لجن و تجمع پسماند در انهار، حیوانات موذی و سگ های ولگرد به خوبی قابل مشاهده بود.
امانی توضیح داد: پیمانکار منطقه یک شرکت است و این ناحیه با 2 محله پر جمعیت که هر 2 در حاشیه شهر قرار گرفته اند نیاز به یک پیمانکار مستقل دارند. موضوع نگهداشت و نظافت تبدیل به کلاف سردرگمی شده است که حتی شهردار منطقه هم در قبال گزارش ما جز تاسف و اینکه این روش جواب نمی دهد پاسخی ندارد. شهرداران زحمت کش و بلاکش نواحی هم سپر بلا و قربانی اشتباهات مدیران عالی شهرداری در این زمینه شده اند. نظافت شهر مهم ترین وظیفه ماست که در این دوره پس از آزمون و خطاهای فراوان همچنان پس از 4 سال به ساحل آرامش نرسیده است، شهرهایی مثل یزد، اصفهان و مشهد می تواند الگوی خوبی برای تقلید ما باشد اگر ما الگوی جهان اسلام نشدیم آن شهرها می توانند در این زمینه الگوی ما باشند.
امانی در ادامه، دیگر مشکلات این محله را قرائت کرده و گفت: خیابان گاز در محله که طرح تعریض آن در دستور بوده و تعدادی از املاک توسط شهرداری خریداری و تملک شده و مابقی رها گردیده است و تکلیف مردم در جهت تخریب و نوسازی معطل مانده و علیرغم منتفی شدن طرح وزارت نفت و شهرداری نوسازی املاک مردم نیز توسط شهرداری مجوز داده نمی شود.
او با اشاره به چالشهای حمل و نقلی مشیریه تاکید کرد: در حوزه حمل ونقل به گفته شهرداری طی روزهای آینده اتوبوس های نو به تعداد 9 دستگاه به محله واگذار خواهد شد که قابل تقدیر است و 1700 متر دیوار صوتی جهت حاشیه بزرگراه شهید رستگار قرارداد منعقد شده و ایستگاههای اتوبوس در حال نوسازی و بهسازی می باشد. اما مشکل حضور تعداد قابل توجهی کامیونت و تریلی بدلیل اشتغال حدود 30 درصد از مردم در این صنف و پارک آنها در حاشیه معابر محله است که باید برای پارکینگ این کامیونها، شهرداری نسبت به اختصاص زمین وسیع تر و تجهیز آن اقدام و کامیون داران موظف شوند در این پارکینگ توقف کنند.
او ادامه داد: تاریکی برج های نوری بزرگراه شهید رستگار مقدم بویژه کندرو ورودی به مشیریه یکی از مشکلات بوده و باعث تصادف و ناامنی گردیده است که باید شرکت برق با همکاری شهرداری موضوع را حل کنند.که البته شهردار منطقه در این زمینه تعاملات و بازدیدهایی هم مشترک با اداره برق در سطح منطقه داشته است.ورود موتورسوارها به بوستان خلیج فارس که یکی از بزرگترین بوستانهای منطقه با 55 هکتار می باشد که البته منطقه در حال ایجاد مانع در ورودی ها می باشد اما وسعت بوستان و ورودیهای فرعی، نیاز به کنترل بیشتری دارد درخواست مردم دیوار کشی شبیه بوستان ولایت است.
امانی با اشاره به شرایط مناسب سرانه آموزشی محله گفت: مشیریه با 22 مدرسه دولتی در مقاطع مختلف البته با جمعیت زیاد کلاسهای 40 نفره و هم دو شیفته مناسب است اما اکثر مدارس با قدمت حداقل 30 تا 40 سال، نیاز به نوسازی دارند و مشکلات تاسیساتی و ساختمانی دارند که البته شهرداری منطقه کمک مناسبی به آنان انجام داده است. تعداد دانش آموزان اتباع بین 20 تا 30 درصد دانش آموزان را تشکیل می دهد که تابع حضور اتباع در محله است.
او ادامه داد: سرانه ورزشی در محله 4 زمین چمن مصنوعی وجود دارد و یک مجموعه ورزشی شهدای مشیریه و شهدای تاکسیرانی که فعلاً تعطیل می باشد 2 زمین چمن انارگل و گلشن جنب یادمان شهدای 15 خرداد نیز تعطیل و باید نوسازی و دوباره فعال شود که البته قرارداد مرمت و احداث فنس منعقد گردیده است. سرانه درمانی 5 درمانگاه دارند که یکی در آتش سوزی اخی ر که 3 فوتی هم داشته تعطیل شده و 2 مرکز نیز نیاز به ایمن سازی دارند که توسط شهرداری چند بار اخطار داده شده و باید اقدامات بعدی انجام شود. سرانه فرهنگی با داشتن 7 مسجد و 20 حسینیه و 110 هیات مذهبی و 105 شهید سرافراز دفاع مقدس و حوزه علمیه بانوان و سرای محله فعال خوب بوده و از محلات نمونه در این زمینه می باشد.
در نهایت این عضو شورا اهم خواسته های مردم را قرائت کرده و گفت:
1ـ انتقال کارخانه سیمان به خارج از محدوده شهر؛
2ـ تعطیلی معدن شن و ماسه؛
3ـ دسترسی راحت و امن و بدون دغدغه اهالی به سمت شمالی محله؛
4ـ تملک چند پلاک مذکور در گزارش؛
5ـ رسیدگی ویژه به نگهداشت محله بویژه نظافت و فضای سبز؛
6ـ جمع آوری و امن کردن ارتفاعات مشرف بر محله از معتادین متجاهر و آسیب دیدگان؛
7ـ مجوز نوسازی به املاک مردم در خیابان گاز؛
8ـ پارکینگ متمرکز و ساماندهی کامیونت های مردم در محله؛
9ـ روشنایی معابر، به ویژه ورودی بزرگراهها به محله.