به گزارش شهر دوست ، در سیصد و ششمین جلسه صحن شورا اعضا نظراتی در خصوص تعهدات و برنامه های ورزشی شهر تهران ارائه کرده و بر ضرورت احداث و بهره برداری بهینه از اماکن ورزشی برای شهروندان تأکید کردند.
کاشانی: وعدههای دادهشده به مردم تهران باید عملیاتی شود
خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وعدههای دادهشده به مردم تهران، از مسئولان خواست تا به تعهدات خود در زمینه توسعه زیرساختهای ورزشی عمل کنند.
وی در سخنان خود اظهار داشت: ما میگوییم در مناطق بیست و دوگانه، سولههایی برای بازیکنان میسازیم، اما این چه مابه ازایی دارد؟ در مقایسه با ورزشگاههایی مانند امام رضا، شهید کاظمی یا میدان اسب دوانی؟ شما به مردم تهران قول دادید و حتی در سطح جهانی وعدههایی دادهاید.
کاشانی با اشاره به اقدامات شهرداریهای کشورهای دیگر مانند ایتالیا، به ویژه میلان و استادیوم سن سیرو، گفت: شهرداریها در سراسر دنیا استادیومهای بزرگ میسازند و در اختیار تیمهای بزرگ قرار میدهند؛ این مسئولیت اجتماعی آنهاست و چیزی نیست که نیاز به ابراز نظر خاصی داشته باشد، ما هم تعهداتی دادهایم، اما حالا باید ببینیم چگونه این وعدهها عملیاتی خواهد شد.
وی با بیان اینکه یک سال از این وعدهها گذشته و تنها چهار ماه دیگر تا موعد مقرر باقی مانده است؛ تأکید کرد: ما این قول را گرفتیم و حالا باید به آن عمل شود؛ اگر نشد، مسئولان خودشان و خدای خودشان میدانند. اینکه فقط یک تبصره بگذاریم؛ کافی نیست. باید ضمانت اجرایی برای این وعدهها وجود داشته باشد تا عملیاتی شوند.
کاشانی همچنین خواستار اقدام فوری و عملیاتی شدن وعدههای داده شده به مردم تهران شد و تاکید کرد که مسئولان باید پاسخگو باشند.
خزانه دار شورای شهر تهران با بیان اینکه باعث ننگ است که ما از ورزشگاه بزرگ محروم باشیم؛ گفت: این درست نیست که به دلیل نداشتن ورزشگاه مناسب، در قطر مسابقات خود را برگزار کنیم. ما از ساخت ورزشگاه حمایت می کنیم که وعده شهید رئیسی به ورزشکاران نیز عملیاتی شود.
مهدی چمران نیز در واکنش به این موضوع عنوان کرد: در تبصرهها پولی قرار ندادیم، فقط عملکرد را مطرح کردیم و گفتیم میتوانند تهاتر کنند بنابر این در اینجا دست شهرداری باز است، پولی که برای این پروژهها در نظر گرفتهشده، سیصد و شصت میلیارد تومان است.
زاکانی: برنامهریزی برای توسعه و ساخت سه ورزشگاه جدید در تهران
شهردار تهران در ادامه در نوبت دوم سیصد و ششمین جلسه شورا نیز حضور بهم رسانید تا درآمدها، منابع و مصارف لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری تهران بررسی شود.
زاکانی با بیان اینکه تهاتر ورزشگاه تختی برای ساخت آزادراه شهید شوشتری و خط ۷ مترو در سال قبل انجام شد؛ گفت: ما تعهدی داشتیم که بخشی از آن واگذاری ورزشگاه به باشگاه استقلال و پرسپولیس بود. بیش از ۴۰۰ مجموعه در سطح شهر داریم که یک نگاه این است این مجموعه ها را توسعه دهیم و نگاه ما نیز به شدت بر همین موضوع متمرکز است.
وی افزود: در نظر داشتیم که از طریق ساخت مراکز میوه و تره بار، طبقات پایین یا بالا را به مجموعه ورزشی اختصاص دهیم. هرچه توسعه یابد، به نفع ماست. تعهد دوم ما این بود که توسعه ورزشگاه های میان مقیاس با ظرفیت ۲۰ تا ۳۰ هزار نفره را عملیاتی کنیم که در تفاهم با چینی ها، آنها حاضر شدند که توافق کنند تا سه ورزشگاه برای ما بسازند که یک ورزشگاه برای بانوان، یک ورزشگاه برای معلولان و یک ورزشگاه برای سایر اقشار مدنظر است.
شهردار تهران تأکید کرد: ما باید مجوز می گرفتیم که لکه گذاری انجام دهیم. ۱۰ هکتار زمین ورزشی نداریم اما برای مثال ۱۵۰ هکتار تهاتر با بنیاد مستضعفان انجام دادیم که می توان ۱۰ تا ۱۵ هکتار را در کمیسیون ماده ۱۰۰ برای مجموعه ورزشی در نظر گرفت.
وی با بیان اینکه هم می توان از طریق سرمایه گذاری خارجی و هم مشارکت و سرمایه گذاری داخلی ساخت مجموعه های ورزشی را کلید زد؛ اظهار کرد: در دولت شهید رئیسی بنا بود یک ورزشگاه بزرگ مقیاس در جنوب شهر تهران ساخته شود که معادل و یا بالاتر از ظرفیت ورزشگاه آزادی بود. در دولت اخیر گفتند که لازم نمی بینند این کار انجام شود. این موضوع اگر در تبصره ها قرار بگیرد؛ ما حاضریم این اقدام را انجام دهیم.
زاکانی گفت: درخواست ما صدور دو مجوز است که یکی برای ساخت سه ورزشگاه است که باید برای آن تهاتر ملک یا زمین انجام شود. آنها می توانند پشتیبانی کنند که طراحی داخلی صورت بگیرد و ورزشگاه همچون الگوی ساخت مترو، ساخته شود. منابع ساخت ورزشگاه ها در مولدسازی ۱۰ برابر می شود. مجوز دیگر هم برای ساخت ورزشگاه بزرگ مقیاس است. این موضوع پول نیاز ندارد و ما در تفاهمات آن را به نتیجه می رسانیم؛ چراکه می تواند یک اقدام ماندگار باشد.
زاکانی در ادامه این جلسه با بیان اینکه سازمان نوسازی اختیاراتی دارد؛ گفت: سازمان نوسازی مکلف است برای مثال در بخش ساخت باغراه حضرت فاطمه زهرا (س) خدماتی را در کنار نوسازی بافت فرسوده ارائه دهد. هم در گذشته و هم امروز سازمان نوسازی در این زمینه مسئولیت داشته است.
وی همچنین به مسیر زندگی پرداخت و افزود: مسیر زندگی در ابتدای طرح از منطقه ۲ با ۴۷ کیلومتر آغاز می شود اما کل آن در برداشت اولیه هزار و ۳۷۰ کیلومتر است.
شهردار تهران با بیان اینکه این اقدامات برگرفته از اساسنامه سازمان نوسازی است؛ یادآور شد: هیچ یک از شرکت ها و سازمان ها اساسنامه سازمان نوسازی را ندارد. اساسنامه اختیارات ویژه دارد و می توان شرکت های دیگر را نیز ملزم به همکاری با سازمان نوسازی کرد.
زاکانی در پایان سخنان خود با بیان اینکه مفتخریم که بودجه سال آینده در شورا به تصویب رسید؛ گفت: قلباً از تمام اعضای شورا و کسانی که در هفته های اخیر مسئولیت بررسی ابعاد مختلف بودجه را برعهده داشتند؛ تقدیر می کنم. ما تلاش کردیم امکانی را فراهم کنیم که تحول گسترده ای در حوزه حمل و نقل ایجاد شود. امیدواریم در انتهای سال آینده متمم بودجه را ارائه دهیم.
مظفر: پیشنهاد عملیاتیسازی پروژههای ورزشی از طریق مولدسازی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز در ادامه گفتگوها پیشنهاد کرد که کار ساخت مجموعههای ورزشی معوض از طریق مولدسازی به سرعت انجام شود.
وی گفت: پیشنهاد من این است که کار را همین الان تمام کنیم. اگر در تبصرهها بیاوریم که به شهرداری تهران مجوز داده شود تا از طریق مولدسازی، نسبت به ساخت مجموعههای ورزشی معوض تهاتری که انجام دادیم، تا سقف هزار میلیارد تومان اقدام کند؛ مشکل حل خواهد شد.
مظفر ادامه داد: ما با این پیشنهاد، نه سقف بودجه را افزایش دادهایم و نه از تعهدات خود عقبنشینی کر دهایم. بلکه همین تعهدات را به شکل نقدی و عملیاتی اجازه اجرا میدهیم. مولدسازی نیز روشی است که شهرداری اعلام کرده آمادگی انجام آن را دارد.
وی افزود: این پیشنهاد با استقبال برخی اعضا و شهرداری مواجه شد و گفته میشود که در تبصرههای پیشنهادی، این راهحل مورد توافق اکثریت قرار گرفته است؛ به نظر میرسد این طرح میتواند گامی مؤثر در جهت تحقق وعدههای دادهشده به مردم و توسعه زیرساختهای ورزشی در تهران باشد.
مهدی چمران در همین رابطه با طرح اینکه بنده با تعیین سقف هزار میلیارد تومان موافق نیستم افزود: معنی ندارد بگوییم موظفند. این برنامه نیازمند ارائه لایحه است.
وی گفت: تبصره ای که صبح در همین خصوص تصویب کردیم باید اصلاح شود تا مسئله ورزشگاههایی که قول دادهایم عملیاتی شود، تبصره مصوب شده را نباید محدود به منابع دولتی، نهادها و بخش خصوصی بگذاریم؛ باید امکان مشارکتهای مردمی نیز فراهم شود.
گفتنی است پس از بحث و بررسی ها، تبصره مورد اشاره به این صورت اصلاح شد. شهرداری تهران مجاز است علاوه بر نهادهای دولتی و دولت، شهرداری تهران میتواند با بخش خصوصی نیز تهاتر و مشارکت کند تا مراکز ورزشی ساخته شوند.
علوی: تشکر از زحمات کمیسیونها و همکاری در بررسی بودجه عمومی
سید احمد علوی با تقدیر از زحمات اعضای کمیسیونهای مختلف، و مدیران شهرداری تهران گفت: انصافاً در این چند روز، هم شخص شهردار تهران و هم دوستان ما در کمیسیونهای مختلف شورا زحمات زیادی کشیدند؛ اگرچه هنوز بررسی بودجه سازمانها و شرکتها باقی مانده است، اما این یک ماهی که به بررسی بودجه عمومی اختصاص یافت، با تلاش همه کمیسیونها، به ویژه روسای محترم کمیسیونها، به خوبی پیش رفت و جای تشکر دارد.
وی افزود: وظیفه خودم میدانم که به همه، به ویژه شما و همکارانم در شهرداری تهران، خدا قوت بگویم. کمیسیون برنامه و بودجه و اتفاق خوبی که دیشب تا ساعت ۱۰ شب با حضور همه دوستان رقم خورد؛ نشاندهنده همدلی و همراهی همه برای پیشبرد این موضوعات مهم است.
علوی با اشاره به اولویتهای شهر و شهرداری، گفت: اولویت شهر با اختصاص ۱۰ درصد از بودجه به موضوع حملونقل مشخص شده است و این نشان میدهد که اولویت شهرداری نیز به درستی تعیین شده است. من بر خودم لازم میدانم که از همه، به ویژه شما و همکارانم در شهرداری تهران، تشکر کنم.