Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ztjalali domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/h209549/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-maximum-upload-file-size domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/h209549/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/h209549/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
وضعیت نظافت و نگهداشت در محله ۱۷ شهریور وخیم است / آشفتگی بصری محله به دلیل تداخل جدی بافت تجاری و مسکونی - شهردوست
  • صفحه خانگی
  • >
  • تهران دوست
  • >
  • وضعیت نظافت و نگهداشت در محله ۱۷ شهریور وخیم است / آشفتگی بصری محله به دلیل تداخل جدی بافت تجاری و مسکونی

وضعیت نظافت و نگهداشت در محله ۱۷ شهریور وخیم است / آشفتگی بصری محله به دلیل تداخل جدی بافت تجاری و مسکونی

به گزارش شهر دوست ناصر امانی،‌ عضو شورای شهر تهران، در دویست و نود و چهارمین جلسه صحن شورا به ارائه گزارش محله‌گردی خود از محله ۱۷ شهریور در منطقه ۱۸ پرداخت.
او ابتدا ضمن ارائه کلیاتی از این منطقه مرزی گفت:‌ منطقه ۱۸ شهرداری تهران با ۸۸ کیلومتر مربع مساحت و ۴۵۰۰۰۰ نفر جمعیت از مناطق جنوبی و بزرگ شهر تهران محسوب می شود. این منطقه به ۷ ناحیه و ۱۸ محله تقسیم گردیده است. با سطح پوشش ۵۰ کیلومتر مربع از کل مساحت منطقه، یکی از مناطق دارای حریم محسوب می‌شود. به اضافه اینکه عوامل مهمی چون حاشیه‌ای بودن و تداخل شدید کاربری‌های شهری و فرا شهری،‌ مهاجرپذیربودن،‌ متراکم بودن بافت مسکونی،‌ ریزدانه بودن قطعات تفکیکی در بافت مسکونی،‌ ناپایداری ۱۰۰ درصد بافت منطقه ( هر چند بافت فرسوده آن به نسبت سایر مناطق جنوبی قابل توجه نیست)،‌ وسعت زیاد اراضی کشاورزی و باغات در بین بافت های منطقه ،‌گسستگی بافت و عدم انسجام فضایی،‌ وجود اشتغال پایه و مولد در منطقه و اشتغال عمده ساکنان در کارگاهی و صنایع موجود در منطقه در بافت اجتماعی ساکنان تاثیر بسازایی گذاشته است.
امانی ادامه داد:‌ گزارش امروز محله گردی بنده از محله ۱۷ شهریور ناحیه ۴ منطقه است که ۴ محله را تحت پوشش خود دارد؛ سعیدآباد،‌ شادآباد، ۱۷ شهریور ، شهرک امام. محله ۱۷ شهریور با ۲۸ هزار نفر جمعیت در دل ناحیه ۴ با ۶۸ هزار جمعیت قرار دارد.
وی با بیان اینکه اولین نکته‌ای که به محض ورود به محله جلب توجه می‌کند عدم نگهداشت صحیح و قابل قبول و وضعیت نابهنجار نظافت و رفت و روب است؛ تأکید کرد: با توجه به اینکه متأسفانه بافت تجاری و کارگاهی در حال افزایش و غلبه است و به صورت طبیعی تولید پسماند بیشتر از بافت مسکونی می‌شود. این موضوع جلب توجه بیشتری کرده و ا کثر انهار، محل تجمع و انباشت زباله و فاضلاب شده و طبعاً جولان حیوانات موذی را به دنبال خواهد داشت. نکته‌ای که ساکنان محله نیز در اولین مواجهه، آن را مطرح کرده و شکایت داشتند.
او اضافه کرد: این منطقه برابر شیوه نگهداشت گذشته که (‌البته هنوز اصلاح نشده است) پیمانکار رفت و روب مشترک با مناطق ۹ و ۱۰ دارد که جناب مهندس محمدی، شهردار منطقه نیز از وضعیت نیروی انسانی به کار گرفته شده در منطقه، شکایت داشته و مطابق با  بررسی‌های ایشان پیمانکار یک سوم تعداد نیروی انسانی برابر قرارداد در منطقه را به کار گرفته است. این موضوع در خصوص فضای سبز محله نیز صادق است؛ بوستان خیام و ۱۷ شهریور که از آن‌ها بازدید به عمل آمد، متأسفانه به دلیل عدم رسیدگی علاوه بر خالی شدن کامل سطوح بوستانها، درختان نیز به موقع هرس نشده و مبلمان بوستانها نیز قدیمی و سنگفرش و موزاییک کف بوستانها نیز نیاز به بهسازی و نوسازی دارند.
امانی با بیان اینکه سرانه فضای سبز منطقه به دلیل بافت قدیمی و غلیه باغات و اراضی کشاورزی به ویژه در حریم منطقه بیش از ۱۷ متر است،‌ تاکید کرد: در محله ۱۷ شهریور نیز تعداد ۹ بوستان وجود دارد که سرانه فضای سبز محله را به ده متر و ۵۴ سانتیمتر رسانده که قابل قبول است.
آشفتگی بصری ۱۷ شهریور 
او ادامه داد:‌ به دلیل افزایش واحدهای تجاری و حضور مجتمع‌های صنعتی و کارگاهی فضای محله دچار آشفتگی بصری بوده و روانه شدن خودروهای سنگین به سمت بازار آهن شادآباد که در همسایگی این محله قرار دارد،‌ با تعداد قابل توجه وانت بارهایی که یا حمل کالای کارخانه‌ها و کارگاهها را انجام می دهند یا با استقرار در خیابان ها و معابر محله باعث سد معبر، ترافیک، آلودگی صوتی و آلودگی بیشتر هوا می گردند؛‌ شرایط را بغرنج‌تر کرده‌اند. به نحوی که به گفته معتمدین محله شاخص آلودگی هوا در منطقه و این محله همیشه بالاتر از سایر مناطق جنوبی تهران است.
این عضو شورا با اشاره به اینکه پارکینگ یکی از کمبودهای جدی و ملموس این محله است؛‌ اضافه کرد: با تردد در معابر از ابتدای صبح، پارک دوبله و سوبله به راحتی قابل مشاهده است. به ویژه خودروهای متعلق به واحدهای تجاری – کارخانجات از جمله کارخانه استیل پارس که پارکینگ این مجموعه با ظرفیت ۵۰۰ خودرو در مسیر طرح باغ راه حضرت زهرا (س) قرار گرفته و این تعداد خودرو به ناچار به سمت معابر و حتی کوچه‌های مناطق مسکونی سوق داده شده‌اند. این در حالی است که مجتمع های مسکونی موجود در محله از قبیل مجتمع ۴۰۰ واحدی سپیدار علاوه بر ایجاد ترافیک با کسری پارکینگ نیز مواجه است. عدم تامین سرانه‌های مجتمع‌های تجاری و مسکونی مثل سرانه فرهنگی یکی دیگر از مشکلات محله است.
او ادامه داد:‌ محله ای که در شرایط دفاع مقدس در ابتدای دهه ۶۰ با جمعیت ۲۰۰۰ نفره حدود ۱۵۰ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده و  با ۴ مسجد و ۹ حسینیه در ایام عزاداری ائمه بویژه محرم و صفر میزبان بیش از ۱۵۰ هیئت است.  سرانه‌های فرهنگی محله ۱۷ شهریور، فقط سرای محله است که خدمات در محدوده تعریف شده به ساکنین ارائه می‌دهد.
به گفته امانی؛‌ سرانه آموزشی با استقرار ۱۵ واحد دولتی و غیر دولتی وضعیت مناسبی دارد. ۴ مدرسه ابتدایی تا مقطع دبیرستان در مجتمع متمرکزی در خیابان زنده دل مستقر است که بیش از ۲ هزار دانش آموز دختر در حال تحصیل در آن‌ها هستند. بیش از ۵۱۰  نفر از آنان در مقطع دبیرستان و هنرستان مشغول به تحصیل‌اند. این مجتمع که بخشی از آن قبل از انقلاب و بعد از انقلاب ایجاد شده (‌ اوایل دهه ۷۰) از نظر زیرساختی،‌سیستم‌های بهداشتی،گرمایشی و سرمایشی و کف پوش دچار فرسودگی شده و نیاز به نوسازی دارد ضمن اینکه برای اجرای برنامه‌های جمعی سالن اجتماعاتی در اختیار ندارند. همچنین با توجه به اینکه در هنگام عصر به بعد برخی افراد معتاد و کارتن خواب از خلوتی این خیابان سوء استفاده کرده و تجمع می‌کنند ضرورت دارد تا نسبت به کنترل و پاکسازی آن مکان اقدام شود. این مجتمع بزرگ آموزشی نیاز به زیباسازی جداره و نصب سرعت‌گیر جهت جلوگیری از حوادث احتمالی دارد. به اضافه اینکه هنگام شب به دلیل عدم روشنایی معابر تردد آسیب دیدگان و معتادین سبب ناامنی شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران اضافه کرد: سرانه‌های ورزشی مجموعه شهید چمران که توسط شهرداری تهران احداث گردیده، و خانه کشتی شهید دستجردی ۱۷ شهریور که آن هم از مجموعه‌های سازمان ورزش است در اجاره بخش خصوصی هستند. ۲ درمانگاه که یکی از آن‌ها را خیریه امام رضا (ع) با همت و پیگیری شهید والامقام امیر عبدالهیان ایجاده کرده،؛ سرانه درمانی محله است که در حال خدمات رسانی به مردم هستند.
او گفت: در حوزه حمل ونقل نیز اتوبوس‌های گذری از این محله کاملا فرسوده و به دلیل کمبود اتوبوس با فاصله‌های طولانی تردد می‌کنند. ایستگاه‌های اتوبوس محله نیز قدیمی و نابسامان بوده و  نیاز به بازسازی و نوسازی جدی دارند. همچنین برای کاهش حضور وانت بارهای میوه و تره بار مردم درخواست احداث بازار و میوه و تره بار دارند. مکانی به سازمان میادین معرفی شده که امید است عملیات احداث آن به زودی آغاز شود. تیرهای برق مزاحم نیز مثل اکثر محلات جنوبی از ناهنجاری‌های معبری و ترافیکی محله است که ۲۰ عدد از آنها نیاز به جابجایی فوری دارند.
بی‌نصیب از نهضت آسفالت‌ریزی
امانی ادامه داد: ۳یادمان شهدای گمنام،‌ بوستان ۱۷ شهریور، ۱۵ خرداد،‌ بوستان قائم در منطقه ۱۸ نیاز به تکمیل عملیات ساخت و یا اجرای نمای منناسب دارند که لازم است سازمان بهشت زهرا (س) و منطقع اقدامات لازم را عملیاتی کنند. این محله نیز از نهضت آسفالت‌ریزی شهرداری بی‌نصیب مانده و اکثر معابر آن نیاز به اسفالت دارند که باید مورد توجه قرار گیرد. اجرای پیاده‌راه و موزاییک‌کردن حاشیه خیابان شهیدان طارمی بدون اجرای عقب‌نشینی تعدادی از املاک از نکاتی است که مورد اعتراض اهالی محل بود.
او در پایان، خواسته‌های اهالی محله را به اختصار قرائت کرد و گفت:‌ نظافت و لایه روبی و ساماندهی فرایند نگهداشت محله و کنترل و نظارت بر پیمانکار مربوطه،‌ بازپیرایی بوستان ها و هرس درختان و آبیاری به موقع و نوسازی مبلمان شهری،‌ جلوگیری از صدور مجوز تبدیل واحدهای مسکونی به تجاری،‌ رفع سد معبر و احداث پارکینگ های طبقانی با توجه به زمین های در دسترس محله ،تهیه پیوست اجتماعی و ترافیکی باغ راه حضرت زهرا (س) و جلوگیری از تغییر کاربری واحدهای مسکونی مشرف به باغ راه به تجاری،‌ توسعه تعداد اتوبوس ها و نوسازی مبلمان ایستگاههای اتوبوس، پذیرش مسئولیت اجتماعی کارخانه ها و کارگاههای صنعتی و تولیدی همجوار یا واقع در محله و جلوگیری از ورود فاضلاب و پساب آنها به انهار، توجه به حوزه فرهنگی محله و جمع آوری کامل و بدون بازگشت معتادین متجاهر و ایمن سازی زمین ها و امکان بی دفاع شهری، جمع آوری تیر های برق مزاحم و حل مشکلات تأسیساتی و ترافیکی مجتمع آموزشی خیابان زنده دل از جمله خواسته‌های جدی اهالی محل است.
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار

تصادفی

جهان

اخبار

جهان