به گزارش شهر دوست سوده نجفی، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در دویست و نود و چهارمین جلسه شورا در تذکری خطاب به شهردار تهران اظهار داشت: در بازدیدی که از این مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران داشتم مواردی احصا شد. یکی از مهمترین مشکلات این مرکز عدم توجه شهرداری به ظرفیت علمی و پژوهشی آن است که شهرداری کمتر از نقطه نظرات مطالعاتی و پژوهشی در برنامه های مدنظر خود در خصوص شهر تهران استفاده می کند.
وی ادامه داد: شهرداری در یکی از برنامه مهم خود که موضوع حمل و نقل و خودروهای برقی است از پیوست پژوهشی استفاده نکرده و بعد از انعقاد قرارداد از این مرکز درخواست ارائه پژوهش در این راستا را کرده و بعد از آن نیز این مأموریت را از مرکز مطالعات گرفته و به شرکتی واگذار کرده است که گویا اقدام خاصی نیز صورت نگرفته است. ما اگر امروز موضوع حمل و نقل به ویژه برقی سازی در عمل با مشکل مواجه است؛ یکی از دلایل آن می تواند بی توجهی به پژوهش باشد.
نجفی تأکید کرد: از شهرداری میخواهم ضمن توجه به پیوست مطالعاتی در خصوص طرح های خود از واگذاری هرگونه امور پژوهشی به شرکت و یا نهادهایی خارج از مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران جدا خودداری کند. وقتی چنین مرکزی در شهرداری تهران وجود دارد برون سپاری مطالعات به شرکت های دیگر محلی از اعراب ندارد و برای شهرداری هزینه زا می باشد.
رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: همچنین از شهرداری میخواهم در ارائه لایحه های خود به شورای اسلامی شهر تهران پیوست مطالعاتی و پژوهشی آن را نیز ارائه کند تا نمایندگان محترم بتوانند با اتکا به نظرات علمی و تخصصی نسبت به طرح ارائه شده؛ تصمیم گیری کنند. همه بخش های شهرداری باید به موضوع پژوهش توجه داشته باشند. پژوهش هزینه نیست بلکه سود است و در دراز مدت همه هزینه ها جبران و ضریب خطا را کاهش می دهد.
وی خاطر نشان کرد: ماده ۱۱ نظام نامه پژوهشی به این موضوع تأکید دارد اما متاسفانه شهرداری آن را رعایت نمی کند. امور مالی و ذیحسابان نسبت به این مرکز همکاری لازم را داشته باشند چرا که جنس کارهای پژوهشی با امورات دیگر فرق می کند اما شهرداری آن را یکسان می بیند.
نجفی در پایان خواستار ورود جدی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در خصوص مشکلات و معضلاتی شهر تهران همچون ترافیک و آلودگی هوا شد تا بتوان از نقطه نظرات علمی این مرکز به درستی استفاده شود.