• صفحه خانگی
  • >
  • تهران دوست
  • >
  • آمارسازی دروغ در طرح «من شهردارم»/ آقای زاکانی جلوی اجرای طرح به این شیوه را بگیرید

آمارسازی دروغ در طرح «من شهردارم»/ آقای زاکانی جلوی اجرای طرح به این شیوه را بگیرید

به گزارش شهر دوست ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، در دویست و هشتاد و هشتمین جلسه صحن شورا در اشاره به موضوع آمارهای نادرست و شیوه ناصحیح اجرای طرح «من شهردارم» گفت: نامه ای در تاریخ ۲۵ام، دی‌ماه سال گذشته به شهرداری تهران داده شده است، یعنی مربوط به طرح سال گذشته «من شهردارم» است. من این نامه را در کمیسیون برنامه و بودجه هم خواندم و‌ جناب آقای باقری، معاون آقای شهردار هم حضور داشتند و گفتند قبول داریم این طرح نواقص و مشکلاتی داشته است و قول دادند این نواقص حل شود اما نه تنها حل نشده بلکه به شکل گسترد‌ه‌تر و واقعاً شگفت‌آورتر این روش غلط و غیر قابل قبول ادامه پیدا کرده است.
او در ادامه متن را قرائت کرده و گفت: با توجه به اجرای طرح «من شهردارم» که اگر درست و اصولی اجرا شود؛ در راستای اصل مشارکت اجتماعی و دخالت مردم در انتخاب پروژه‌های موردنیاز شهری و اولویت‌بندی آن‌ها قابل تقدیر است و در راستای تهیه طرح‌های شهری و پروژه‌های توسعه شهری و تحقیق محلی، تبدیل مناطق شهری به کارگاه‌های پیشبرد شهری ارزیابی می‌شود. قطعاً جلب مشارکت‌های مردمی، فرآیند کلانی است که در انتخاب مسیر می‌تواند کیفیت و تأثیر مشارکت مردم و نظرات کارشناسان حوزه مدیریت شهری را به همراه داشته باشد. هرچند در این طرح، متأسفانه با اجرای ضعیف و عدم بررسی دقیق آمار مشارکت نه تنها افزایش کیفیت مشارکت محقق نشد بلکه مشکلاتی به همراه داشت.
وی افزود: طرح مذکور که طی ماه‌های گذشته در دستور کار شهرداری تهران قرار داشت؛ متأسفانه دارای اشکالات و نواقص فراوانی بود که درباره‌ای از موارد موجب نارضایتی جدی مردم شده است که به پاره‌ای از آن‌ها ذیلاً اشاره می‌شود:
چون هدف افزایش آمار مشارکت کنندگان بوده است با تعیین سهمیه برای هر منطقه و ناحیه و ایجاد رقابت عملاً کیفیت مشارکت تحت‌الشعاع قرار گرفت و این امر با ایجاد نظارت‌های مختلف و با تماس گسترده از طریق یک شماره تلفن همراه و ارسال پیامک، همه تلاش خود را بکار بستند.
مراجعه به درب منازل برای کسب نظر آنان در خصوص طرح‌های توسعه محلی بود ولی گزارشات دریافتی حاکی از عدم رعایت این موضوع در دریافت شماره تلفن‌های همراه بود که نارضایتی‌های به حق مردمان را به همراه داشت. استفاده از فرصت خدمات دیگر شهرداری از قبیل میز کنترل فشار خون، دریافت تماس‌های ایستگاه‌های آتش‌نشانی و همکاری با کارت‌های رایگان که در نهایت به ثبت غیرواقعی برخی مشارکت‌ها، همراه دانش‌آموزان و برخی از رهگذران بالا بردن آمار این طرح بوده است. مجریان طرح برای افزایش آمار شماره همراه از افراد نزدیک و دوستان اقدام کرده و حتی برخی کارشناسان و الزام مدیران، این روند نارضایتی‌هایی به همراه داشت.طرح شکایت‌ها و گزارش‌های مردمی از برخی مراکز مدیریت شهری تهران به شهرداری اعلام شد که نیاز به بررسی جدی دارد.
‌‌اجرای روش‌های غیر اصولی. متأسفانه، در برخی موارد، مجریان طرح بدون هماهنگی و نظارت دقیق از سوی شهرداری، روش‌های غیر اصولی و نادرستی را برای جمع‌آوری آمار و افزایش مشارکت به کار گرفته‌اند. به عنوان مثال، بعضی از مناطق شهری به اجبار از کارکنان و افراد وابسته به نهادهای دولتی و خصوصی درخواست ثبت‌نام و مشارکت در طرح را داشتند که این امر نه تنها در افزایش کیفیت مشارکت نقشی نداشته، بلکه موجب نارضایتی شدید شهروندان شده است.
اتلاف منابع انسانی و مالی. با توجه به اینکه زمان و انرژی زیادی از نیروی انسانی شهرداری و همچنین هزینه‌های قابل توجهی برای اجرای این طرح صرف شده است، متأسفانه خروجی به دست آمده متناسب با این هزینه‌ها نبوده و بهره‌وری مطلوبی را به همراه نداشته است. به‌طور مشخص، در مدت یک ماه، با وجود ظرفیت بالای نیروی انسانی و تبلیغات گسترده، تنها بخش محدودی از مردم توانستند به‌طور واقعی در طرح مشارکت کنند.
تعارض با اهداف هوشمندسازی شهر. یکی از مهم‌ترین اهداف شهرداری تهران توسعه شهر هوشمند و استفاده از ظرفیت فناوری اطلاعات برای مدیریت مشارکت شهروندان است. این در حالی است که اجرای طرح «من شهردارم» به‌صورت سنتی و غیر هوشمندانه انجام شده و فرصت بهره‌گیری از ابزارهای نوین مانند سامانه‌های آنلاین و پلتفرم‌های دیجیتال را از بین برده است.
ضعف نظارت و کنترل اجرایی. فقدان نظارت دقیق بر روند اجرای طرح و عدم پاسخگویی مناسب به شکایات و گزارشات مردمی، یکی از مهم‌ترین دلایل ناکامی این طرح محسوب می‌شود. بسیاری از شهروندان که با روش‌های نادرست مواجه شده‌اند، شکایت خود را اعلام کرده‌اند، اما تاکنون اقدام موثری برای رفع این مشکلات انجام نشده است.
عضو شورا گفت: روز چهارشنبه و پنج‌شنبه که تهران به دلیل آلودگی هوا تعطیل بود؛ کارکنان شهرداری مجبور بودند، در خیابان بچرخند و شماره گیر بیاورند! بر روی پروژه‌هایی که قبلاً مشخص شده؛ تأیید بگذارند و آمار را بالا ببرند!! یعنی چی این روش!؟اگر تذکر نمی‌دادیم؛ اگر نامه نمی‌دادیم؛ اگر به عنوان اعضای شورا مطلع نمی‌شدیم؛ اگر داد کارمندان شهردای بلند نمی‌شد؛ اگر معتمدین محل اطلاع نمی‌دادند؛ می‌گفتیم خبر نداشتیم اما ما یک سال پیش این تذکر را دادیم و به آن توجه نشد! آقای باقری گفتند تخلف شده و استثنا است. اما ثابت شد بنای طرح بر این نوع جمع‌آوری شماره از مردم است! حالا شما منتشر کنید ۳ میلیون شرکت کردند! چه فایده! این روش را قطع کنید. روشی که نارضایتی شهروندان و کارکنان شهرداری را به دنبال دارد را متوقف کنید.
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار

تصادفی

جهان

اخبار

جهان