به گزارش شهر دوست در جریان دویست و هشتاد و هفتمین جلسه شورا ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا به ارائه گزارشی در خصوص محله مینابی واقع در منطقه ۱۵ شهرداری تهران پرداخت. پس از قرائت گزارش، اعضای شورا درباره برخی نکات مطرح شده تذکرات و واکنشهایی داشتند.
بابایی: کمبود سرانه فضای سبز ناشی از توزیع نادرست آن است
عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا درخصوص سرانه ضعیف فضای سبز محله مینابی در منطقه ۱۵ که امانی در گزارش خود به این نکته اشاره کرده بود؛ اظهار داشت: موضوع سرانه فضای سبز همواره از دغدغههای ما در شورای شهر بوده است. به طور کلی ما سرانه فضای سبز خوبی داریم و در واقع مسئله اصلی توزیع این سرانه است. کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با همکاری شهرداری و سازمان پارکها، اعتبار و پول نقد برای خرید زمین و باغ در محلات فاقد بوستان را در اختیار داریم که از جرائم و عوارض فضای سبز به دست آمده است لذا اگر ملکی کارشناسی شده و اعتبار نقدی مورد نیاز پرداخت شود، آمادگی لازم برای ایجاد فضای سبز وجود دارد.
عباسی: مراحل شهرسازی باید به طور موازی پیش رود
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا با بیان اینکه استمرار و تداوم این بازدیدها میتواند در رفع مسائل و مشکلات، بسیار موثر باشد؛ گفت: در خصوص ماده ۷ که در گزارش ذکر شد، راهکاری ارائه شد مبنی بر اینکه همه مراحل شهرسازی به طور موازی با هم پیش رود که گویا این راهکار اجرائی نشده و یا به طور صحیح اجرا نمیشود لذا از شهرداری درخواست میشود این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد.
علوی: مشکل عمده محله مینابی مربوط به نوسازی است
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی نیز با اشاره به بازدیدهایی از این محله انجام شده است؛ گفت: در جریان بازدیدها با مسئله مواجه بودیم که مربوط به مشکلات و مسائلی بود که این محله با سازمان نوسازی و ضایعات داشت. در خصوص مباحث مربوط به ضایعات، در همان زمان با مسئول وقت این مسئله حل شد این در حالی است که مسائل مربوط به اسناد سازمان نوسازی همچنان مطرح بوده و حل نشده است.
وی افزود: نکته این است که سازمان نوسازی نمیتواند در محلات با بافت فرسوده فعالیت کند مگر اینکه مردم به آن اعتماد کنند. یعنی گام اول برای مشارکت با مردم، اعتمادسازی است که اگر نتواند این کار را انجلم دهد با شکت مواجه خواهد بود. لذا از سازمان نوسازی درخواست میشود این مسئله را بررسی و مدیریت کند. مسئله ضایعات را نیز باید همچنین مورد توجه قرار داد چرا که شکایات و گلایههای مردمی بسیاری در این باره گزارش شده و شهروندان بار دیگر نسبت به منظر ناخوشایند ناشی از این ضایعات در کوچه ابراز نارضایتی کردهاند.
شمس احسان: درباره حل مشکلات منطقه ۱۵ فقط وعده میگیریم
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی گفت: همه اعضای شورا در این دوره در بازدیدهایی که از این منطقه انجام دادهاند. بارها این مسائل مطرح شده در گزارش فوق را مطرح کردهاند. در آبان ماه ۱۴۰، تذکری در خصوص مسائل و مشکلات و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی محله اتابک عنوان شد که یک ماه بعد پاسخ آن از سوی شهرداری تهران به شورا ارسال شد. این تذکر در خصوص املاک رها شده، تأمین سرانههای خدماتی و محلهای، توامان نوسازیهای پلاکی و بهسازیهای محیطی و مصوبه احداث کلانتری بود. امروز با گذشت سه سال، هنوز باز این مشکلات مطرح میشود. لذا از شهردار منطقه درخواست میشود به طور عملیاتی به مسائل بپردازند. نمیشود که ما هر بار مصوبه داشته باشیم و هر بار وعده بگیریم اما در عمل هیچ اتفاقی نیفتد و در پایان دوره مجدد همان نکات سابق را تکرار کنیم.
شمس احسان با تأکید بر لزوم فعالیت مجدد بوستان آزادگان، تصریح کرد: بوستان آزادگان به عنوان یکی از بزرگترین پهنههای سبز تهران با مساحت ۲۸۰ هکتار، پتانسیل فراوانی برای ایجاد یک فضای عمومی پویا و متنوع برای تمام اقشار جامعه را دارد اما در سالهای اخیر نگرانی در خصوص تبدیل این فضا به یک پروژه تجاری و تفریحی با هدف دیزنی که سوابق آن در موضوعات مختلف وجود دارد که میدانیم ممکن است اثرات لازم را نداشته باشد. بنابراین درخواست میشود شهردار تهران و منطقه در خصوص تقویت سرمایه اجتماعی، حفظ هویت اجتماعی و افزایش رضایتمندی عمومی شهروندان در این محدوده، توضیح داده و بیان کنند سیاستشان در خصوص این منطقه چیست.
چمران: هرگز یک فضای تفریحی به فضای تجاری تغییر کاربری نخواهد داد
رئیس شورا در پاسخ به تذکر شمس احسان توضیح داد: هیچگاه یک فضای تفریحی به فضای تجاری تبدیل نخواهد شد و تبدیل کاربری نخواهد داد و اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد؛ باید با تأیید و تصویب شورای عالی معماری انجام شود. شورا هم در این باره مصوبهای دارد که در آن ذکر شده که حتی برای احداث کتابخانه یا مساجد نیز باید مساحت محدودی در نظر گرفته شو لذا هرگز پارک نمیتواند به فضای اداری یا تجاری تغییر کاربری دهد.
در ادامه محمدعلی الفت پور، شهردار منطقه ۱۵ در پاسخ به اظهارات و تذکرات اعضا توضیح داد: از آغاز قبول این مسئولیت، بنا را بر خدمت به مردم گذاشتیم. مردمی که به رغم همه محرومیتهایی که دارند؛ بسیار ارزشمند هستند. از همه مسئولین درخواست میشود که کمک کنند تا این منطقه را به خوبی اداره کرده و عقب افتادگیها را جبران کنیم. موضوع نوسازی از اهمیت ویژهای در منطقه ۱۵ برخوردار است. در این منطقه ۲۱ هزار بافت وجود دارد که باید به دلیل طرحهای ترافیکی و عمرانی که موجب نارضایتی ساکنان و شهروندان شده است، از مردم خریداری شود اما اعتبار لازم برای این منظور را در اختیار نداریم.
وی افزود: بیش از ۵۸ درصد از این ناحیه جزو بافت فرسوده محسوب میشود و این اتفاق در قیاس با سایر نواحی کم نظیر است، بنابراین باید انقلابی در فرآیند نوسازی این منطقه صورت گیرد. پارکینگ مکانیزه نیز در اینجا از اهمیت بسیاری برخوردار است برای این امر نیز سه مکان مجزا در نظر گرفته شده است که تا پایان ماه جابجاییها صورت خواهد گرفت. پارکینگ مینابی نیز که افتتاح شده بود؛ با یک مشکل اداری مواجه است که مقرر شده طی چند روز آینده مرتفع شود.
الفت پور در ادامه بافت «سید ملک خاتون» را نیز از دیگر موارد مهم در این منطقه خوانده و اظهار داشت: این مورد هم از طریق در اختیار قرار دادن زمینهای شهرداری به مردم در حال پیگیری و انجام است. جانمایی تره بار نیز در سال ۱۴۰۱ انجام شده است اما بخشی از ساکنین نسبت به جانمایی آن معترض هستند. در جریان بررسی این موضوع مشخص شده در حال حاضر مکان مناسبتری برای این منظور وجود ندارد. در خصوص توزیع سرانه فضای سبز در این منطقه نیز به دلیل محدودیت فضا و تراکم تودهای این امکان فعلاً وجود ندارد. اگر بتوانیم جایی را برای این منظور آزاد کنیم؛ حتماً اقدامات لازم در این راستا صورت خواهد گرفت. اما سایر مطالبات شهروندان این امکان را بسیار کم کرده است. شیوه و دفعات آبیاری نیز در این زمینه بی تأثیر نبوده است.
شهردار منطقه ۱۵ ادامه داد: موضوع گاراژها نیز از دیگر موارد بسیار مهم در این منطقه است که در طول مدت مسئولیت خود تعداد ۲۱ گاراژ را بستهایم. در خصوص بوستان آزادگان نیز باید بگوییم این بوستان قرار است قطب فرهنگی، تفریحی و گردشگری جنوب شرق تهران شود. هرگز در این باره نگاه دیزنی لند نداریم؛ بلکه قرار است تم پارکی با رویکرد اسلامی ایجاد شود که با حضور شهردار تهران انجام خواهد شد. کلانتری اتابک نیز دارای مشکل شهری است که این مورد نیز در دست پیگیری است.