رأی به خروج لایحه تشکیل سازمان گردشگری تهران از دستور کار

به گزارش شهر دوست نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به تصویب یک فوریت مجوز تشکیل سازمان گردشگری و مراکز تفریحی شهر تهران در خرداد ماه سال جاری گفت: این لایحه در مرتبه نخست در مردادماه ۱۴۰۳ در صحن اعلام وصول شد که پس از چانه زنی ها این موضوع برای بررسی های بیشتر به کمیسیون های مربوطه ارجاع داده شد.
وی با بیان اینکه در بررسی های پیشین تاکید شد که محوریت آن به شرکت نوسازی عباس آباد محول شود اظهار کرد: با توجه به جلسات به عمل آمده تبیین شد که این مجموعه پتانسیل اصلاح ساختار برای تبدیل شدن به شرکت گردشگری دارد و می تواند موضوعات را در دل خود جای دهد از این رو مقرر شد تا حکم نود و یکم برنامه چهارم اصلاح و مشخصاً از عنوان ساختار سازمانی تخصصی استفاده شود.
این عضو شورا با اشاره به اینکه مطابق مصوبات و قوانین جاری، شرکت گردشگری شهر تهران به منظور ساماندهی مأموریت های شهرداری راه اندازی خواهد شد؛ اظهار کرد: شهرداری تهران موظف است به منظور توسعه گردشگری پایدار شهری، تأمین زیرساخت ها و رفع کمبودها، ارتقای کمی و کیفی خدمات و تأسیسات گردشگری و تبدیل شهر تهران به مقصد گردشگری با هدف جذب جهانگردان با رویکرد چابک سازی ساختار شهرداری نسبت به ارتقاء و اصلاح ساختار شرکت نوسازی عباس آباد و تشکیل آن به شرکت گردشگری اقدام کند.
وی تأکید کرد: شهرداری تهران الزام دارد تا ظرف مدت ۲ماه از زمان ابلاغ مصوبه، نسبت به ارائه اساسنامه شرکت مذکور در قالب اساسنامه شرکت های وابسته به شهرداری تهران و انجام مراحل قانونی با حفظ مأموریت های موجود به همراه ساختار تشکیلاتی جدید این مجموعه به شورای اسلامی شهر تهران جهت تصویب، اقدام کند.
معدنی پور در ادامه، الزام شهرداری تهران در خصوص حذف و تجمیع ساختارهای موازی و مشابه او اصلاح این موارد در اساسنامه جدید و محول کردن کلیه امورات مربوط به گردشگری، تفریحی و… به شرکت گردشگری تهران(عباس آباد)، انتقال اموال و دارایی ها و تعهدات حقوقی واحدهای مذکور به شرکت گردشگری تهران، ارائه کلیه ردیف های اعتباری بودجه مصوب سال ۱۴۰۳ واحد های مذکور در قالب اصلاحیه بودجه از زمان ابلاغ این مصوبه را از تکالیف شهرداری تهران در این خصوص بر شمرد.
آخوندی: یکپارچه‌سازی فعالیت‌های گردشگری شهرداری با تشکیل شرکت گردشگری شهر تهران
رئیس کمیسیون برنامه ‌وبودجه شورای شهر تهران نیز پیرامون بررسی لایحه «مجوز تشکیل سازمان گردشگری و مراکز تفریحی شهر تهران»، اظهار کرد: درحال حاضر می‌خواهیم مجوز تشکیل شرکت گردشگری شهر تهران را دهیم که همان شرکت نوسازی عباس آباد است اما به دلیل اینکه اساسنامه عباس آباد به این صورت بوده که باید به تصویب شورا و هییت وزیران برسد، برای اصلاحات بعد از تصویب شورای شهر در هییت وزیران باید تصویب شود.
وی افزود: درحال حاضر باید تشکیل شرکت را تصویب کنیم تا اساسنامه آن ارائه شود، بعد از آن با حفظ ماهیت نوسازی و معماری، مباحث گردشگری هم به فعالیت شرکت افزوده می‌شود.
آخوندی بیان کرد: در لایحه مربوطه اشاره شده که نسبت به ارتقا و اصلاح ساختار اقدامات لازم انجام شود، درواقع شرکت عباس آباد، انجام مسئولیت‌های قبل را دنبال می‌کند اما به دلیل اینکه بخشی از ماموریت‌های آن درحال حاضر در حوزه گردشگری است، سایر مجموعه‌های شهرداری نیز با این مجموعه ادغام شده و در حوزه گردشگری به صورت یکپارچه عمل می‌کند.
رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر ادامه داد: در این جلسه اگر با تصویب تشکیل شرکت گردشگری موافقت کنیم، بعد از آن در حین بررسی اساسنامه مشخص می کنیم که شرکت گردشگری ذیل کدام معاونت شهرداری فعالیت خود را ادامه دهد.
وی گفت: در تبصره دوم لایحه اشاره شده که کلیه امور مربوط به گردشگری، تفریحی، میراث فرهنگی و ابنیه تاریخی متعلق به شهرداری تهران در یک ساختار مشخص قرار می‌گیرد، درواقع در تمام بخش‌های شهرداری هر آنچیزی که در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند ذیل این شرکت قرار خواهد گرفت که به صورت دقیق ذکر شده است.
امانی: گردشگری یکی از ضرورت های اصلی در شهر تهران است 
عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه در جریان تصویب تشکیل این مجموعه، سازمان و شرکت جدیدی احداث نمی شود و تنها اصلاح ساختار صورت می گیرد، اظهار کرد: موضوع گردشگری امروز یکی از ضرورت های اصلی در شهر تهران است و نقصان آن کاملا ملموس است؛ هرچند شهرداری تهران اقدامات زیاد و مهمی در راستای توسعه گردشگری انجام داده است، اما از آنجایی که این اقدامات پراکنده، غیر منسجم و غیر متمرکز بوده است اصلا دیده نمی‌شود.
وی افزود: در بررسی های مختلفی که انجام شده میتوان تاکید کرد که بهترین و راحت ترین کار برای انجام این ماموریت شرکت نوسازی عباس آباد است، از این رو این ساختار جدید به هیچ عنوان با ماهیت سازمان نوسازی تعارضی ندارد و می توان اساسنامه را به گونه ای تنظیم کرد که سازمان هم به کار اساسی خود که نوسازی است، بپردازد و هم بتواند امور گردشگری را دنبال کند.
اقراریان: نباید شاهد یک مدیریت مجمع الجزایری باشیم
رئیس کمیته حقوقی شورا نیز در تذکری عنوان داشت: ما در مجموعه شهرداری تهران یک معاونت فرهنگی اجتماعی داریم که در حال اجرای ماموریت های تعریف شده خود است، از سوی دیگر یک مجموعه هیات امنایی داریم بنام سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران؛ در همین سازمان شاهد این هستیم که ماموریتی در خصوص گردشگری برای آن تعریف شده است و موضوعات بصورت مستقل مدیریت می شود؛ اما یک بوم و دو هوایی در این موضوع وجود دارد.
وی گفت: در این لایحه صراحتاً باید تکلیف سازمان فرهنگی و هنری مشخص شود و مامویت های آن با تمام نکات مورد بررسی قرار گرفته و به مجموعه گردشگری عباس آباد محول شود تا شاهد یک مدیریت مجمع الجزایر غیر پیوسته در حوزه گردشگری پایتخت نباشیم.
این عضو شورا با تاکید بر اینکه نمیتوان چشم خود را در خصوص برخی مسایل فرو ببندیم و آنها را نادیده بگیریم افزود: در حال حاضر یک جزیره مستقلی بنام سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران وجود دارد؛ این مسئله باید تعیین تکلیف شود و این سازمان مکلف شود تا کلیه حوزه گردشگری را در اختیار مجموعه گردشگری عباس آباد قرار دهد.
مظفر: واژه «تفریحی» از وظایف عباس آباد حذف شود
رییس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران، نیز در توضیحی عنوان کرد: در برخی مقیاس های کوچک همچون محلات هستند مواردی که با عناوین تفریحی تلقی می شوند که مقرر شده بود در متن واژه مجموعه های بزرگ مقیاس تحریر شود.
وی در پیشنهادی مطرح کرد: با توجه به تمرکز این مجموعه بر موزه ها و مراکز تاریخی بهتر است واژه تفریحی از بخش وظایف آن حذف شود؛ کلمه تفریحی در عنوان سازمان نیز آمده بود که با مشورت و هم فکری در نهایت حذف شد.
چمران: شما به چیتگر بروید و ببینید چه خبر است؛ هر قسمتی از آن را یک سازمان اداره می‌کند
رئیس شورای شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه باید در این متن بنویسیم که این اختیارات به شرکت عباس آباد با حفظ مسئولیت ذاتی فعلی خود داده می‌شود، گفت: چیزی از مسئولیت فعلی شرکت عباس آباد کم نمی‌شود؛ بلکه به آن اضافه هم می‌شود.
وی گفت: شما به چیتگر بروید و ببینید چه خبر است؛ هر قسمتی از آن را یک سازمان اداره می‌کند و بعد می‌گوییم چرا درخت‌هایش آب نخورده و بعد می‌گویند این دست من نیست و مربوط به سازمان دیگر می‌شود، در حالیکه این عدم مدیریت واحد در این بخش کوچک ببینید چقدر مشکل ایجاد کرده و حتی به آقای زاکانی نامه نوشتم که مدیریت چیتگر و دریاچه را یکسان کنید و حالا گردشگری در تهران را ببینید چگونه است که هر بخشش در اختیار یک مجموعه است.
شربیانی: برند عباس آباد، برند ارزشمندی است
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه یک سری از سازمان ها و شرکت ها با توجه به سوابق و قدمت آنها در شهرداری تهران دارای یک برند هستند و این برند ها با ارزش است گفت: یکی از همین برندهای ارزشمند مجموعه عباس آباد است که در حوزه معماری، شهرسازی و عمرانی دارای سوابق درخشان بوده، لذا باید وظایف های ذاتی این مجموعه و فعالیت هایی که ذیل معاونت شهرسازی دارد استمرار داشته باشد و موضوع گردشگری به وظایف آن افزوده شود.
وی یادآور شد: ما در خصوص حفظ برند های شهرداری تهران همچون یادمان سازه تاکید داشتیم؛ علی رغم فعالیت های درخشان مجموعه ها، قطعا برای تولید و ارتقای یک برند هزینه ها و زمان های زیادی صرف شده  از این رو مهم است که ما بر حفظ نام و هویت مجموعه های مهمی چون عباس آباد تاکید کنیم.
علوی: هویت شرکت نوسازی عباس آباد حفظ خواهد شد
رئیس کمیته گردشگری شورا با بیان اینکه تشکیل این شرکت در دهه ۹۰ مطرح شد اما به سرانجام نرسید، گفت: اگر امروز هم از سازمان به شرکت آمدیم، از این بابت است که تمام آسیب شناسی ها صورت گرفته و دو سال بررسی انجام شد.
وی اضافه کرد: هویت معماری و شهرسازی شرکت نوسازی عباس آباد حفظ خواهد شد و معاونت گردشگری و معاونت میراث فرهنگی به آن اضافه می شود.
توکلی زاده: بنده اینگونه نشان داده ام که بخشی نگری ندارم
معاون اجتماعی شهرداری تهران با حضور در صحن شورای شهر تهران با بیان اینکه امروز دو مأموریت ذاتی معاونت فرهنگی را می‌خواهید سلب کنید و معاونت را از هم می پاشاند، اظهار کرد: همه ما بر روی مدیریت واحد شهری تأکید داریم و این رویکرد در مأموریت‌های تخصصی هم باید دیده شود و نباید در داخل مجموعه شهری رفتار جزیره‌ای داشته باشیم .
وی با اشاره به اینکه اگر یک مجموعه تخصصی را از مأموریت آن جدا کنیم، نقض غرض است گفت: اگر قبول داریم که مباحث گردشگری باید در یک مجموعه مدیریت شود، این را هم باید بپذیریم که مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز باید در یک فضا مدیریت شود؛ حوزه بانوان و حوزه گردشگری جزء وظایف تعریف شده معاونت است.
توکلی زاده با تأکید بر اینکه برخی حوزه ها با هم پیوستگی دارد، یادآور شد: در جلسات قبل قرار شد بحث و بررسی صورت بگیرد و نتایج آن در صحن مطرح شود اما نمی دانیم به چه دلیلی به کمیسیون برای این موضوع و اداره کل خانواده دعوت نشدیم؟
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه بنده اینگونه نشان داده ام که بخشی نگری ندارم و هرجا که بتوانم کمک می کنم، تصریح کرد: شما گفتید به معاونت فنی و عمرانی در بحث غیرنقد کمک کنیم و یا مجموعه های الزهرا را به سازمان مدیریت بحران تحویل دهیم که انجام دادیم و انتظار داریم در این فرصت اندک اجازه داده شود که طرح هایمان را به سرانجام برسانیم.
وی ضمن تقاضای اینکه اجازه دهید جلسات با حضور معاونت تخصصی برگزار و نظرات ما هم استماع شود اضافه کرد: سازمان عباس آباد اگر قرار است وارد حوزه گردشگری شود چرا زیر نظر معاونت شهرسازی بماند؟ پیشنهاد ما این است که موضوع گردشگری ذیل معاونت فرهنگی بماند.
حجازی: بنای گردشگری همیشه مغفول بوده است
مدیرعامل شرکت اراضی عباس آباد نیز با بیان اینکه وظایف گردشگری در تهران هیچ گاه مسیر یکسانی نداشته است، افزود: تصمیم امروز شورا مهم و اثرگذار است؛ اما فارغ از اینکه جایگاه این موضوع به کجا می رسد، اصل موضوع این است که بنای گردشگری همیشه مغفول بوده اما با حمایت شهردار تهران و معاونینش حوزه گردشگری از این نابسامانی خارج شده است؛ اما اراضی عباس آباد در شرایطی است که می‌تواند نقش جدی در گردشگری ایجاد کند و با همکاری ارکان شهری این مهم فراهم شده است.
وی با بیان اینکه لازم است که شورای سیاست گذاری برای این سازمان شکل گیرد، گفت: همه معاونت‌ها و شرکت‌های شهرداری تهران در مورد گردشگری سهم دارند و لازم است این شورای سیاست گذاری و مدیریت واحد تشکیل شود و اگر اراده شخص شهردار نبود این اتفاق محقق نمی شد.
چمران: تشکیل سازمان گردشگری در راستای مدیریت واحد شهری است
رئیس شورای شهر تهران نیز در این خصوص ضمن تاکید بر اینکه تشکیل سازمان گردشگری در راستای مدیریت واحد شهری است اظهار کرد: شورای شهر تهران در بررسی این لایحه به موادی استناد می‌کند که هنوز در هیات تطبیق رد یا تصویب نشده است و باید قانون را اجرا کنیم تا ایرادی بعدا پیدا نشود و تصویب این لایحه به تأیید یا رد این ماده واحده بستگی دارد و اجبارا این موضوع از دستور خارج می شود.
سروری: لایحه را به کمیسیون تخصصی ارجاع بدهیم
نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اگر ما بخواهیم گردشگری را با ماهیت شهرسازی بنگریم نقض غرض خواهد شد گفت: پیشنهاد می شود تا این موضوع برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع و در جلسات از معاونین شهرداری نیز برای استماع نظراتشان دعوت شود.
گفتنی است در نهایت طبق تصمیم اعضای شورای شهر تهران به دلیل اینکه هنوز فرمانداری تهران مصوبه اصلاح حکم ۹۱ برنامه چهارم توسعه شهرداری تهران که از سوی شورای شهر تهران اصلاح شد را تأیید نکرده است؛ تصویب این لایحه تا اخذ نظر نهایی هیأت تطبیق به تعویق افتاد و از دستور جلسه خارج شد.
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار

تصادفی

جهان

اخبار

جهان