• صفحه خانگی
  • >
  • سیاسی
  • >
  • اخذ رای کم سابقه وزیران از مجلس حکایت از تعامل عقلانی و علمی دارد

اخذ رای کم سابقه وزیران از مجلس حکایت از تعامل عقلانی و علمی دارد

به گزارش شهر دوست ، خطبه‌های حجت الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد در نماز جمعه این هفته تهران که در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد با اشاره به هفته دولت گفت: شهدا نماد فضیلت و تقوا هستند. در هفته دولت قرار داریم. دول اسلامی در جمهوری اسلامی ایران باید با مقیاس شهید رجایی و شهید باهنر اندازه‌گیری شود. باید همه دولتمردان آحاد جامعه تلاش کنند شهدای عالیقدر را الگو برای حرکت خویش قرار دهند.

وی افزود: باید به عمل صالح آنان اقتدا کنیم. برای این دو شهید عالیقدر شهدای دفاع مقدس شهدای مدافع حرم از خدای متعال علو درجات مسئلت داریم.

خطیب نماز جمعه تهران به موفقیت تیم دانش‌آموزی جمهوری اسلامی ایران در المپیاد نجوم اشاره کرد و گفت: تیم المپیاد دانش آموزی ایران در هفدهمین المپیاد جهانی نجوم که با شرکت ۲۵۰ دانش آموز از ۵۳ کشور برگزار شده بود با دستیابی به ۵ مدال طلا رتبه نخست را کسب کرد. این برای ایران جوانان ایران نوجوانان ایران آموزش و پرورش کشور مایه افتخار است.

وی افزود: کشورهای آمریکا، رومانی و کانادا به ترتیب در رتبه‌های دوم، سوم و چهارم قرار گرفتند. این تفسیر روشنی از این سخن ماندگار امام که از لب‌هایمبارک رهبری معظم بارها شنیدیم، ما می‌توانیم.

وی ادامه داد: ما می‌توانیم در رقابت جهانی با کشورهایی که با استثمار ملل آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی به قدرت اقتصادی دست یافتند، جایگاه خود را در جهان تثبیت کنیم. این نیازمند عزم و اراده استوار است؛ نگاه بلند که پیامبر اعظم بر آن توصیه داشتند.

ابوترابی‌فرد گفت: یکی از مهم‌ترین وظایف مجلس شورای اسلامی که نقش بسیار مهمی در کارآمدی نظام حکمرانی و شکل‌گیری دولت ایفا می‌کند، بررسی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت و برنامه‌های ارائه شده وزرای پیشنهادی برای رای اعتماد است. اخذ رای کم سابقه وزیران از مجلس دوازدهم به فرموده رهبری معظم موفقیت بزرگ دولت و موجب سپاسگزاری است.

وی افزود: ریاست محترم جمهور و اعضای محترم دولت باید از این اقدام که حکایت از تعامل عقلانی و علمی مجلس محترم با دولت دارد و در راستای افزایش سطح نرم‌افزایی دولت و مجلس و در راستای ارتقای کارآمدی نظام با هدف برون رفت از تنگناهای اقتصادی است به خوبی استفاده کند. این یک فرصت فراروی دولت چهاردهم است.

وی تصریح کرد: با مراجعه به آموزه‌های قرآنی و کلمات حیات بخش پیامبر اعظم در می‌یابیم که اسلام دین قدرت است، آن هم قدرت برآمده از علم «العلم سلطان» علم قدرت آفرین است. اینکه می‌شاهده می‌کنید دنیای اسلام در فاصله چند دهه به قله‌های قدرت دست یافت و دنیا را متأثر از دانش و علوم خود کرد، دستاورد اندیشه ناب قرآن است؛ دستاورد کلمات پیامبر (ص)است که فرمودند: «علی اگر همه با کار نیک خواستند به خدا نزدیک شوند تو با حیات عقلانی به خدا نزدیک شو»

خطیب نماز تهران با بیان این مطلب که دولت باید با نگاه به آموزه‌های قطعی قرآن کریم از تمام ظرفیت‌های علمی، کارشناسی، نیروی انسانی توسعه یافته، ظرفیت‌های متراکم در حوزه زیرساخت‌ها، امنیت و قدرت بازدارندگی تحسین برانگیز جمهوری اسلامی و انسجام اسلامی و موقعیت ژئوپلتیک کشور برای تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها استفاده کند، گفت: دولت وفاق ملی باید با ارتقایشایسته سالاری، اقدام کند. رئیس جمهور هم به وزرا توصیه کرد که ملاک تغییر فقط و فقط باید شاخص مهم شایستگی باشد.

ابوترابی فرد خطاب به اعضای کابینه، گفت: به وزرا می گویم مردم اهل قضاوت و تحلیل هستند و تصمیمات شما را ارزیابی می‌کنند که ملاک تصمیمات، ارتقای شایسته سالاری یا نگاه سیاسی است؟!

اقتدار ملی مرهون افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی است

وی با بیان اینکه برای اتقای کارآمدی باید شاخص را شایسته سالاری قرار دهیم، تاکید کرد: نگاه جامع و بلند مدت و مبتنی بر شایسته سالاری پشتوانه اقتدار ملی محسوب می‌شود، اقتدار ملی هم مرهون افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی است و به نظر می‌رسد این مهم دستاورد ارتقای کیفیت حکمرانی اقتصادی است.

خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: از رئیس جمهور و تیم اقتصادی انتظارمی‌رود سطح حکمرانی اقتصادی را ارتقاء ببخشند و این مهم به دست نمی‌آید مگر آنکه نگاه بلندمدت، اساس تصمیم سازی‌های دولت باشد. اگر امور روزمره تمام وقت وزرا را به خود اختصاص دهد، قطعاً مسائل اساسی و کلیدی بر زمین خواهد ماند.

ارتقای کیفیت حکمرانی راه را برای بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی هموار خواهد کرد

ابوترابی‌فرد اظهار کرد: ارتقای کیفیت حکمرانی راه را برای بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی هموار خواهد کرد؛ چالش‌ها و مسائل حکمرانی به مثابه یک شبکه در هم تنیده و به هم پیوسته است. همه دستگاه‌های اجرایی، قوای سه گانه، نهادهای فراقوه‌ای باید برای فهم و حل مسائل اساسی کشور بسیج شوند. سران قوا شایسته است مسائل را بخشی نگاه نکنند، بلکه نگاه ملی باشد. منابع کشور محدود است باید با این منابع محدود، اولویت‌های اساسیکشور را رصد کرد و تا آنجا که ممکن است، زمینه رشد هزینه‌های جاری کشور را مدیریت و کنترل کرد.

وی ادامه داد: وزارت‌خانه‌هایی که پرهزینه هستند، مانند بهداشت، آموزش و پرورش، علوم و سایر وزارت خانه‌ها و نهادها باید نگاه ملی داشته باشند. وزرای آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و همه وزرا باید با نگاه ملی مسائل را رصد، بررسی و تصویب کنند.

وی با بیان اینکه برای رشد اقتصادی باید رشد اقتصاد دیجیتال، رشد شرکت‌های دانش بنیان مسأله نخست دولتمردان باشد، اظهار کرد: باید این نقشه راه برای حوزه‌ها مهم تهیه شود.

ابوترابی‌فرد گفت: اولین مساله، اصلاح ساختار ناترازی بودجه است. بودجه کشور ناتراز است. در همین ۳ ماهه نخست باید ۲۵ درصد از منابع پیش بینی شده دریافت می‌شد که حدود ۱۷ درصد وصول شده است، این در حالی است که هزینه‌های جاری بیش از ۹۳ درصد انجام شده، یعنی منابع دریافت نشدهاما هزینه انجام شده است. در حوزه عمرانی باید ۲۵ درصد منابع دریافت می‌شد اما ۴ درصد تخصیص شده است این یعنی ناترازی بودجه!

وی تاکید کرد: دولت و مجلس بدانند با رشد غیر معقول و بدون دفاع هزینه‌ها، نمی‌توان ناترازی را اصلاح کرد، بلکه بر ناترازی بودجه افزوده می‌شود.

امام جمعه موقت تهران گفت: دومین مساله اصلاح ناترازی نظام بانکی و پولی است و در سیاست‌های کلی نظام هم بر این مسأله تأکید شده است، اما با آنچه قدر فاصله داریم؟ نباید اتاق فکر ویژه برای مسائل مهم زیر نظر شخص رئیس جمهور و تیم اقتصادی کشور و نخبگان سیاسی و علمی شکل بگیرید؟ نباید مردم در جریان واقعیت اقتصاد و کاستی‌ها و ضعف‌ها و راه برون رفت از آن قرار گیرند؟ نباید رسانه ملی به تریبون این مسائل تبدیل شود؟

وی در پایان سومین مسئله را اصلاح ناترازی انرژی دانست و گفت: این موضوع نیز در سیاست‌های کلی نظام آمده است. اگر همین مسائلی که در سیاست‌های کلی نظام آمده، اجرایی شود شاهد تحول بنیادین در کشور خواهیم بود.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار

تصادفی

جهان

اخبار

جهان